CPU pin çoklayıcı nasıl kullanılır?

SaL1K

Kilopat
Daha fazla  
Anakartda 8+4 pin bağlantı mevcut. PSU'da ise sadece 8 pin var (4+4) CPU için. PSU 700W +80 sertifikalı. Resimdeki adaptör ile 12 pin bağlantı yapmak istiyorum. Fakat nasıl yapacağımı anlayamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20200730_072853.jpg
    746,4 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20200730_072846.jpg
    638 KB · Görüntüleme: 68
Adaptörün arka giriş kısmı 4 pinli ise, onu PSU'dan cıkan CPU girişinin 4 Pinine tak böylelikle 8+4 olmuş olacsktır.

Ayrıca yapmaya gerek yok uğraşma 8 Pin yeterince voltaj verecektir anakarta.

Adaptörün arka giriş kısmı 4 pinli ise, onu PSU'dan cıkan CPU girişinin 4 Pinine tak böylelikle 8+4 olmuş olacsktır.

İ7 10700K takıcam. Maksimum yapa bileceğim oc 4.8-5 ghz olur her halde 8 pin fazlasıyla yeter değil mi ?

Şimdi ben bu adaptördeki 4 pini PSU'dan gelen 4 pine bağlarsam 4 pini 8 pine çevirmiş olurum. Fakat gelen güç 4 pinden geldiği için 8 pinle aynı gücü verirmi ki ? Merak ettim

Yani mantık çerçevesinde de başka türlü düşünülemez zaten. Çıkış güçü belli 12V kanalından cıkıyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca 8 Pinli bir CPU girişi 240V'a kadar destekleyebiliyordu. Şuan bu bilgisayarı 8+4'lü bir anakart'da, 8 Pinli CPU ile kullanıyorum. Gerek yok kısaca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…