CPU pini takıldıktan sonra sistem açılmıyor

xAR0N

Picopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 2x32 (64) ram
SSD veya HDD modeli
Kingston 4 Tb
Ekran kartı
Gigabyte 4070 ti super
Anakart
Gigabyte b650m s2h ve gigabyte eagle x870 wifi7
İşlemci
Amd ryzen 9 7950x3d
Yeni bir sistem topladım ve tüm parçaları sıfır olarak internetten farklı sitelerden sipariş ettim ancak kurulum yaptığımda PC çalışmadı. Tek tek parçaları sök tak yaptıktan sonra CPU 8 pin kablosunu çıkarttığımda PC çalışıyor tabii görün vs yok ama fanların hepsi dönüyor ancak PIN'i taktığımda 1 sn çalışıp kapanıyor. Sorunun anakartta ılabileceğini düşünerek yeni anakart aldım ve daha üst model aldım ancak montajda aynı sorun ile karşılaştım sorunun anakartta olmadığını anladım. Sorunun İşlemci ve Power'dan birisinde olduğunu biliyorum ama deneme yapabileceğim farklı bir Power'im yok. BIOS güncellemesi bu hatayı verir mi ve Gigabyte Eagle X870 Wi-Fi 7 anakartında USB BIOS PC açılmadan yapabiliyor muyum?

Konu ile ilgili desteğinizi rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir sistem topladım ve tüm parçaları sıfır olarak internetten farklı sitelerden sipariş ettim ancak kurulum yaptığımda PC çalışmadı. Tek tek parçaları sök tak yaptıktan sonra CPU 8 pin kablosunu çıkarttığımda PC çalışıyor tabii görün vs yok ama fanların hepsi dönüyor ancak PIN'i taktığımda 1 sn çalışıp kapanıyor. Sorunun anakartta ılabileceğini düşünerek yeni anakart aldım ve daha üst model aldım ancak montajda aynı sorun ile karşılaştım sorunun anakartta olmadığını anladım. Sorunun İşlemci ve Power'dan birisinde olduğunu biliyorum ama deneme yapabileceğim farklı bir Power'im yok. BIOS güncellemesi bu hatayı verir mi ve Gigabyte Eagle X870 Wi-Fi 7 anakartında USB BIOS PC açılmadan yapabiliyor muyum?

Konu ile ilgili desteğinizi rica ederim.
Selamlar, PSU' dan gelen 8+4 pin doğru olan CPU güç kablosunu anakarta doğru bir şekilde taktığınıza emin olun. Ayrıca tüm bileşenler takılıyken fotoğrafta belirtilen Debug Led ler ne durumda bilgi verirseniz çözebiliriz.
1732033311376.png

Bu arada bilginiz olsun diye söylüyorum. Anakart İşlemci ve ramsiz de çalışır ve Debug ledler sizi yönlendirir. Sorunun kaynağını sırasıyla anlayabilirsiniz. CPU ışığı yanarsa CPU ile ilgili bir sorun vardır. RAM yanarsa ram uyumsuzdur veya bozuktur. Hiç güç gelmiyorsa Power veya anakart sorunu diye değerlendirilebilir.

Selamlar, PSU' dan gelen 8+4 pin doğru olan CPU güç kablosunu anakarta doğru bir şekilde taktığınıza emin olun. Ayrıca tüm bileşenler takılıyken fotoğrafta belirtilen Debug Led ler ne durumda bilgi verirseniz çözebiliriz. Eki Görüntüle 2355665

Bu arada bilginiz olsun diye söylüyorum. Anakart İşlemci ve ramsiz de çalışır ve Debug ledler sizi yönlendirir. Sorunun kaynağını sırasıyla anlayabilirsiniz. CPU ışığı yanarsa CPU ile ilgili bir sorun vardır. RAM yanarsa ram uyumsuzdur veya bozuktur. Hiç güç gelmiyorsa Power veya anakart sorunu diye değerlendirilebilir.
Çok ilginç. Bozuk işlemci çok nadir denk gelir. Şansınıza artık :) Çözülmesine sevindim, yeni işlemciniz geldiğinde güzel günlerde kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı