Merhaba.
Belki bu konu size biraz saçma gelecek haklısınız
fakat benim şöyle bir sıkıntım var.
Docker desktop kullanıyorum. Ve docker desktop uygulamasıda WSL2 kullanıyor. Linux sanallaştırma olayı.
Sunucumda 2 adet Xeon E5-2698 V4 işlemci var. Her birinde 40 işlemci olmak üzere toplamda 80 işlemci var.
Sıkıntı burada başlıyor. WSL2 bu 80 işlemciyi görmüyor. Sadece 40 işlemci kullanıyor.
Deneme amaçlı VMware esxi 8 kurdum ve içerisine Windows 11 sanal makine oluşturdum. Tüm bu 80 işlemciyi Windows 11'e verdim. Yine WSL2 sadece 40 işlemci kullanıyor.
Fakat bu sanal Windows 11'e 80 değil de 64 işlemci set edince WSL2 64 işlemciyide kullanıyor. Yani işlemci sayısını 64'e düşürünce WSL2 performansı artıyor.
Bilenler bilir; C:\Users\[kullanıcı kodu] altında. Wslconfig dosyası ile process ayarını 80 de yapsam yine de 80 işlemci kullandıramadım maalesef.
Bu sunucuda sadece docker uygulamasını kullanacağım için VMware esxi kullanmak istemiyorum. Gereksiz fazla elektrik ve gereksiz Windows performans kaybı demek.
Sunucuya direk Windows 11 kuracağım. Sadece o çalışacak. Ve öğrenmek isteediğim Windows 11 de işlemci sayısını 80'den 64'e nasıl düşürebilirim?
Umarım anlatabilmişimdir
Kafa yoranlar için şimdiden çok teşekkürler.
Not: Bu görsellerde her 2 denemem için ekran görüntüleri paylaştım. 64 işlemci varken 64 işlemci kullanıyor. Fakat 80 işlemci varken 40'a düşüyor kullanılan işlemci sayısı.