Cpu sıcaklığının her programda farklı olması

hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim dediğiniz doğru Jim Keller işlemcilerin babası ancak şöyle bir durum var elbette zen mimari başarılı bir jenerasyon olacak gayet güze lişler başaracak ondan eminim ancak hocam intel in de yerinde duracağını sanmıyorum birde hocam benim cpu sıcaklığı sizce normalmi birde ölçüm programları sizce doğruyu söylermi bios ta 45-55 arası hep ama yükte iken bahsettiğim programlarda (aida64 hariç) 92 santigrat a kadar çıktı çok enteresan bir biçimde

BIOS'a girince bende de sıcaklıklar artıyor sanki yük biniyor işlemciye. Onun dışında 92 santigrata kadar çıkıp kendini kapatmadıysa programlarda sorun vardır. Normalde 90 üzerine çıktığında kendini kapatıyor bilgisayar. Oyun oynarken kasanın sıcaklığını kendiniz gözlemleyin fan çıkışlarına bakın hava çok sıcak üflüyorsa işlemci soğutucusunu ve macunu kontrol edin.

hocam açıkçası benim pc çok vasat bir pc yani pc deki tek sevdiğim parça kendi aldığım 750 ti bu kasa bana hediye geldi çünkü kendi pc mi o.c. yaparken yaktım anakart kısa devre yaptı pro2000 hocam kasa ekran kartını da ben sonradan taktım oda param yettiğince yani kısacası hocam pc nin tahmin edebileceğiniz gibi sağlam bir soğutması yok ancak daha önce hiç bu sıcaklıklara çıkmamıştı macunu yeni değiştirdim hocam birde cpu fanı ses yapıyordu pc bende fan ı değiştirdim ama pwm fan değil taktığım fan 3 pinli kontrol edilemeyen bir fan ve ortalama 2400 rpm dönüşü var sizce sorun bu olablilirmi

Taktığınız fan kaliteliyse sorun olmayacaktır zira 2400 RPM kötü bir değer değil standart CPU soğutucuları için. Eğer CPU soğutucusu tam oturmadıysa aşırı ısınma olabilir onun dışında programlarda yanlış gösteriyor olabilir. Siz kasa sıcaklığını kendiniz test ederseniz daha iyi olur fan çıkışlarındaki hava aşırı sıcak değilse büyük ihtimal sorun yok. 92 derecede çalışıp kendini kapatmaması programların yanlış gösterdiği konusunda şüphelendiriyor.

Hocam fan hava çıkışı zaten kasada 1 adet kasa fanı var oda dışarı gayet serin bir hava veriyo hocam şunu da belirteyim aida64 extreme isimli programda işlemci sıcaklığı gayet normal seviyelerde gözüküyor yani 35-45 arası yükte ise 50 civarı sizce güvenilirmi

CPU'da OC yoksa hava sirkülasyonuda iyiyse 50 derece gayet normal yani doğru gösteriyor olabilir. Benim kasada 2 tane egzoz fan var 50 liralıkta soğutucu var 55 derece felan oluyor yükte.
hocam sizin sistem fena ya sadece işlemci biraz orta halli denebilir bence çok sağlam sisteminiz var Allah bağışlasın bende yeni soğutucu alıcam hocam ama bu kasaya çok şahşah lı bir soğutucu takmak istemiyorum çünkü yeni bir sistem toplayacağım inşallah bu cpu ya şuan bakır borulu ucuzundan bir soğutma alıcam ama onuda bulamadım nereye baksam 150 200 tl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…