CPU sıcaklık değerlerim normal mi?

Sıvı soğutmalardan pek anlamam ancak bu kadar kaliteli gözüken bir sıvı soğutucunun işlemciyi soğutamaması normal gelmedi. Termal macun yenilemeniz gerekiyor gibi.

Katılıyorum. Macun değişimi gelmiş gibi.

Macun değişimi yapıp tekrardan gözlemleyebilirsiniz arkadaşların söylediği şekilde, o işlemci için o sıcaklık dereceleri gayet normal. Şu anlık korkacak bir durum yok.

Hocam işlemcin boşta ve yükte yüksek ısıda çalışıyor. Soğutmanda problem olabilir. Aynı işlemciyi 1 yıldır kullanıyorum. Boştayken 35-45 derece arasında gidip geliyor. %95 yük altında max 73 dereceye çıkıyor. 1 yıldır termal macun değişmedim. Ona rağmen 240mm sıvı soğutucuyla yukarı çıkmıyor. Thermal Grizzly Kryonaut Extreme macun ve kasaya 3 adet yeni fan aldım. Ürünler geldiğinde ve montajları yapıldığında daha da düşeceğini düşünüyorum.

Arkadaştaki sıvı soğutmayı gördünüz mü? Ürün yorumlarında 11700k ile yükte 45 derece görüyorum gibi yorumlar var, basit bir fan kullanmıyor.

Bence normal. Havalar çok sıcak malum.

Kasanız mesh mi bu arada?
Hocam bu konuda hiçbir fikrim yok ama heryerde hava alıyor.
Sıvı soğutmalardan pek anlamam ancak bu kadar kaliteli gözüken bir sıvı soğutucunun işlemciyi soğutamaması normal gelmedi. Termal macun yenilemeniz gerekiyor gibi.
Termal macun 3 yılda bir değişim yapmayı tercih ediyorum. Cooler master kullanmıştım kasadan çıkanı direk çöpe attım.
Şanlıurfa'da normal hocam millet güneşe ateş ediyor.
Burası kuru sıcak olduğu için dua ediyoruz halimize adana gibi nemli olsa yanardık Odada klima açık olmasına rağmen sıcak
Odada 7/24 klima açık hocam. Odamın sıcaklığı tam ölçmediğim için bilmiyorum. ayaklarım üşüyor şuan

Kullandığım Arctic 240 bu sıvı soğutmadan daha iyi performans veriyor. 5Bin TL diye performansı çok yüksek olacak diye bir şey var mı? + Hava sıcaklığına 39C diyor. Sen sistemi boşta kullandığın zaman bile AIO'daki su sıcaklığı 45C civarına gelecek. Ve bu yüzden 84C'ye çıkması gayet normal. İşlemci 60 civarında dolaştığında su sıcaklığı 50C civarına gelecek. Mantığımı anlamışsındır umarım.

İşlemci sıcaklığı hiç normal gelmedi, sıvı soğutmanız çok üst düzeyde ve yük altında yüksek performanslı işlemcileri bile 45-50 derecede tutuyormuş.
Hava sıcaklığının bir anlamı yok ki, adam klima kullanıyorum diyor.

O zaman termal macun olayına ben de katılıyorum. Macun yenileyebilirsin odanın sıcaklığı düşük ise. Ben 39C'yi baz aldım çünkü.

Yeni yazdı onu nerden bilebilirim klima kullandığını?

Ayrıca görülen o ki son zamanlarda sıvı soğutmalardan müzdarip olanların sayısı git gide artıyor. MSI anlarım da Corsair ürünün de problem çıkarması garip geldi. Bence macun yenilenip test edilmesi en iyi çözümü sunacaktır durum ile alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…