Çözüldü CPU silikon kalitesi test programının adı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

394919

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar silikon kalitesi test için bir program vardı. Kendisi tek tek voltajları ve MHz'leri deneyip silikon kalitesini söylüyordu. İsmini unuttum bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
@394919 CTR programından yola çıkarak overclock yapmak pek doğru olmaz. Klasikleşmiş yöntem olan elle denemek daha iyi. Soğutucun iyiyse başlayacağın voltaj değerini de ona göre belirlersin.
Hocam soğutucum stok değil iyi bir soğutucum var. Yine aynı işlemci vardı bende daha önceden 1.35v ve 4350mhz kullanıyordum ancak bu değeri yeni olana girince direkt mavi ekran verdi. Bios sıfırladım. Sizce kaç gireyim ordan yola çıkarak azar azar iner veya çıkarım.

1.325V başlangıç voltajı olacak şekilde 4.00 GHz'den arttıra arttıra yükseltebilirsin. Örneğin 1.325V ile 4.3 GHz'ye kadar çıktın, ötesi stabil değil. Bu sefer 4.3 GHz'yi sabit tutup voltajı indirmeyi denersin, örneğin 1.325V değil de 1.3125V gibi. Böyle böyle indiği yere kadar inersin. Tabii her ayar değişikliğinden sonra yapacağın ayarı Prime95 Small FFTs gibi bir stres testiyle teste tabi tutman gerekir.

Evet hocam onları yapıyorum. Deneyeceğim dediğiniz gibi. Çünkü diğer türlü direkt mavi ekran veriyor bios sıfırlamak zorunda kalıyorum. Bu arada neden beta sürümler overclock için iyi değil?

Bu arada neden beta sürümler overclock için iyi değil?
Sadece overclock icin degil, direkt olarak kotu. Beta BIOS'larda problem meydana gelme ihtimali daha fazla. Bazen stabilite sorunlari gorulebiliyor. Bu sebeple Beta BIOS her zaman dusuk onceliklidir. Tabii her Beta BIOS kullanan sorun yasayacak diye bir sey yok.

Sadece overclock icin degil, direkt olarak kotu. Beta BIOS'larda problem meydana gelme ihtimali daha fazla. Bazen stabilite sorunlari bile gorulebiliyor. Bu sebeple Beta BIOS her zaman dusuk onceliklidir.
Hocam çok moralim bozuk. Eski işlemci ile ben 4350mhz görürdüm şu an 4100 zor gördüm biliyor musunuz.

Eskiden kastin farkli bir 3600 mu?
Evet hocam. Yine aynı işlemci vardı ben sattım 2 gün önce Eyzen 7 3700x alma planım vardı fakat saçma sapan fiyatlara koymuşlar. Mecbur farklı bir Ryzen 5 3600 aldım ve sonuç bu. Rezalet bi silikonu var. 4150 zor görüyorum hocam inanabiliyor musunuz. İşlemcinin kutusunda yazan değere bile çıkamıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…