CPU soğutucu montajı nasıl yapılır?

euler49

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, İtopya'dan aldığım hazır sistemde Excavator V90 soğutucu mevcut. Demonte geldiği için benim takmam gerekiyor. Dolayısıyla işlemciyi stok fan olmadan bekliyordum ama kasayı açtığımda böyle bir görüntü ile karşılaştım. Bu kendi fanı değil mi? Eğer öyleyse, bunu söküp Excavator'ı takmalı mıyım? Çünkü çok kaliteli bir soğutucu olmadığını biliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250606_011053.jpg
    179,1 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda takılı olan stock fan, elinizdeki iyi olmasa da kule tipi bir fandır her türlü stockdan iyidir.
YouTube'a kule tipi nasıl takılır diye bakarsanız aşağı yukarı öğrenebilirsiniz çoğu soğutucu aynı takılır.

Taksanız daha iyi olur, her türlü stok soğutucudan daha iyi performansı olur zaten.
4 tane vida var soğutucunun orada, onları söküyorsunuz falan filan anakartta CPU_FAN kablosu var o kabloyu çıkartıp yeni fanın kablosunu takıyorsunuz sonra vidalıyorsunuz. YouTube'dan bakarsanız daha iyi olur montaj için. Ben kabaca anlattım.

Termal macun sürmek gerekirmiş macun alayım öyle yapacağım

Termal macun alacağınıza direkt soğutucu alın derim o zaman, yanında kaliteli termal macunda geliyor çoğunun.
İyzico'da indirim var 1000TL üzeri 500TL olması lazım ilk siparişe özel gaming.gen.tr de, oradan alabililirsiniz.

sogutucunjn içinden bi termal macun çıktı ama çok kaliteli bi hissiyat vermedigi için kullanmıyorum

Dosya Ekleri

• IMG-20250606-WA0026.jpeg
    64 KB · Görüntüleme: 55
Sogutucunjn içinden bir termal macun çıktı ama çok kaliteli bir hissiyat vermedigi için kullanmıyorum

Hocam direkt ya bu şekilde kullanın ya da dediğim gibi fan + termal macun alın daha ucuza gelir, indirimle 500-600TL'ye falan getirirsiniz. Gelen fan da çok iyi bir fan değil zaten.

Hocam direkt ya bu şekilde kullanın ya da dediğim gibi fan + termal macun alın daha ucuza gelir, indirimle 500-600TL'ye falan getirirsiniz. Gelen fan da çok iyi bir fan değil zaten.
öneriniz var mı bi link galan atarsanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…