CPU soğutucusu değişimi sonrası görüntü gelmiyor

ricyrich

Hectopat
Daha fazla  
Stok fan kullanıyordum. Cooler Master'ın kule tipi soğutucusunu aldım. Taktıktan sonra bilgisayarım açıldı ama disk kullanımı %100'dü. Sonradan vidaları tam sıkamadığımı düşündüm ve tekrardan söktüm. Açınca termal macunu biraz fazla sıktığımı gördüm. Kenarlara taşan macunu güzelce sildim. Sonra eski soğutucu mu takmama rağmen ekrana görüntü gelmiyor.

Tüm fanlar olması gereken gibi çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. HDD ışığı da yanmıyor. Ekran kartı olarak onboard ekran kartı kullanıyorum. Harici bir ekran kartım yok. HDMI kablosu anakart girişine bağlı yani.
Çözüm için denediklerim:

RAM'leri çıkartıp yerlerini değiştirip tekrar taktım.
BIOS pilini çıkarttım bekleyip tekrar taktım.
İşlemciyi çıkarıp temizleyip tekrar taktım.
PC'den elektriği kesip başlat düğmesine birkaç kez tıkladım(statik elektrik için)

Sistem özelliklerim:
i5 8400.
ASRock H310M HDV.
8x2 16 GB XPG 2666 MHz.
550W PSU.
1TB WD Blue HDD.

1-İşlemciyi ve slotu silerken herhangi bir pini yamultmadığınızdan ve aralarda termal macun kalmadığından emin olun.
2-RAM'leri silgi ile silip deneyebilirsiniz.
3-HDD ve Soğutucu kablolarının tamamının doğru şekilde takıldığından emin olun.
Aklıma gelenler bunlar

İşlemci soketindeki pinleri kontrol etmelisin, zarar vermiş olabilirsin. Bu problemin en yaygın nedeni işlemci ve RAM'dir. Daha dikkatli bir incelemeyle tekrar etmende fayda var. İşlemci pinlerini kontrol edip düzgün bir şekilde montajını yaptığına emin olduktan sonra, tek modül RAM ile tüm slotları dene, daha sonra diğer modül ile tüm slotları dene. Bazı anakartlarda ilk startta görüntü gelmeyebilir. Çözüm sağladığın halde bunu pas geçmemek için her startta en az 30 sn bilgisayara izin ver ve her adımdan sonra 3 kez dene. Örneğin modül 1 RAM slot 1 de, start ver 30 sn bekle görüntü yoksa tamamen kapat ve tekrar start ver 30 sn bekle, görüntü yoksa tekrar kapat ve tekrar start ver 30 sn bekle. Görüntü halen yoksa modül 1 RAM ile slot 2'ye geçerek aynı işlemi tekrar et.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı