Arkadaşlar sıvı soğutması mı daha iyi olur yoksa 412s mi takmalıyım AMD FX 8350 işlemci MSI 970A gaming anakartım ve Gigabyte GTX 760 var şuan kasanın kapağını kapatmıyorum kapattığımda sıcaklık tavana çıkıyor hangi türü seçmeliyim bilemedim bu arada kasanın kapağınıda yanına diktim içeriye hava üfletiyorum ne yapıcağımı şaşırdım açıkçası
İşlemciyi ben takmadım bilgisayarcı arkadaşım taktı onun dükkanında topladık kasayı macun kısmına gelince stock fanın altında macun olduğunu sürmeye gerek olmadığını söyledi ve sürmedi ses olması benim için sıkıntı değil ben oyunda takarım kulaklığımı isterse kasa havada dursun soğusunda gerisi önemli değil
212 evo ile 412s arasındaki fark nedir ve fiyattan dolayımı sıvı soğutma tercih etmediniz
O.c ile uğraşmıyorum doğru fakat sıkıldım artık sürekli kasayı sıcaklığı kontrol etmekten bundan önceki işlemcim 6300 dü o zmn almıştım 412s i kasa kapağı kapanmadığı için buna takmadım fakat şimdi kasa kapağı kapandığında içerisinde 3 tane fan olmasına rağmen anakart 75 derece işlemci ve ekran kartı 65 derece olarak görünüyordu
Değerler çok yüksek, montaj yapılırken hata yapılmış olmalı. Siz tekrardan montaj videolarını izleyerek kendiniz yapabilirsiniz. Macunu yenilemeyi unutmayın eğer sıkıntı yaşarım yapamam diyorsan güvenilir bir servise götür onlar yapsın.
Ben eve gittiğimde şuan iş yerindeyim size kasa içi resimlerini atayım birde onları inceleyin sirkülasyon vs için ve tekrardan belirteyim şuan stock fan takılı yeni soğutucu almayı düşünüyorum yada elimdeki 412s i takıcam tam karar veremedim ama taktığımda da işlemciyi vs çıkartıp tekrardan taktırırım
Benim sana tavsiyem sıvı soğutucu tak kafan rahat olsun AMD sistem kullanıyorsun yarın öbür gün sıcaklıkla sıkıntı yaşamazsın 8350 ye sıvı soğutma takınca sistem boşta 9-12 derece ile çalışıyor. Ne kadar soğuk o kadar iyi yarıiletkenlerin sıcaklıkları arttıkça performansları düşer belli bir eşik sıcaklığından sonrada yarıiletken sadece iletken olur buda halk dilinde yanmış olmasıdır.