Kurulumunu yaparken soğutucuyu CPU'ya taktıktan 20-30 saniye sonra kontrol amaçlı çıkardım. Termal macunu tamamen unutmuşum. Çıkardığımda gördüm ama işlemci yüzeyinden taşmamıştı hemen geri taktım. Acaba tekrar açıp yenilemem gerekir mi? Yoksa sorun olmaz mı?
Biraz geçte olsa bilgisayarı kurdum ve test etme şansı buldum. Söylemeyi unutmuşum işlemcim i5 8400 ve stok fan ile kullanıyorum. Yük altında 87 derece ile 76 derece arasında. Bana biraz fazla geldi çünkü laptop kullanırken bile daha az sıcaklık değerleri alıyordum. Sizce soğutucu değiştirmem mi gerek? Gerekse nasıl bir soğutucu önerirsiniz?
i5 8400 için fazlasına ihtiyacınız yok, kasa içi hava akışı iyi olduğu müddetçe bu soğutucu işinizi görür.
Alternatif olarak FSP Windale 4, Cooler Master Hyper 212 gibi ürünlere de bakabilirsiniz.
Bu güne kadar gidip termal macun aldıgımı hatırlamıyorum 10 senedir stok fanla termal macunsuz kullandım ne kullandıysam eger fanın yapısı işlemciye tam temas saglamıyosa gerekli ama fan tam tuttugu için işlemciyi pek fark olmuyo sıcaklıkta.