CPU Unpark İşlemi Nasıl Geri Alınır?

nopatich

Hectopat
Merhabalar, 5 ay önce CPU unpark işlemi gerçekleştirmiştim işlemci sürekli olarak 3900 MHz ile 3700 MHz arasında gidip geliyor bilgisayar boşta olduğu süre içerisinde bile aynı performansta çalışmaya devam ediyor. Manage Parked CPU's programı ile unpark işleminin tersini parked yaptım önceki haline geri dönmesi için fakat düzelmedi aynı şekilde çalışmaya devam ediyor. İşlemin yersiz olduğuna kanaat getirdim ilk sorum Zararı var mı varsa nedir ? Bunu düzeltmenin bir yolu var mı acaba ? teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne için bu işleme gerek duydunuz? İşlemciye bir zararı olmaz sadece stabiliteyi bozabilir, fakat siz yinede AİDA64 ile stabilite testi yapın. 20 dakika boyunca hiç bir hata vermiyorsa gayet stabildir.

Ne için bu işleme gerek duydunuz? İşlemciye bir zararı olmaz sadece stabiliteyi bozabilir, fakat siz yinede AİDA64 ile stabilite testi yapın. 20 dakika boyunca hiç bir hata vermiyorsa gayet stabildir.
Merhaba hocam, 11 dakika yaptım testi şöyle bir sonuç aldım görebildiğiniz herhangi bir sıkıntı mevcut mu acaba ? mesela 4. çekirdek sanki ayrı bir dünyadaymış gibi geldi bana

Dosya Ekleri

• sa.jpg
    199,3 KB · Görüntüleme: 415
Merhaba hocam, 11 dakika yaptım testi şöyle bir sonuç aldım görebildiğiniz herhangi bir sıkıntı mevcut mu acaba ? mesela 4. çekirdek sanki ayrı bir dünyadaymış gibi geldi bana
Sadece 1 çekirdek stabil değil gibi görünüyor. Mavi ekran vb. hata verdimi? Verdiyse, BİOS'a bir Default ayarlara getir. O da olmazsa BİOS pilini çıkarıp tekrar tak.
Yalnız işlemci sıcaklıkları yüksek. Termal macun yenileyip, soğutucunun düzgün oturduğuna emin ol.

Alt taraftaki kırmızı çizgiden anlayacağın üzere, sistem stabil değil. 4. çekirdek kafasına göre ya çalışıyor ya da çalışmıyor.

Hocam, üst tarafta 4 çizgi varmış sonradan farkettim altta ayrı dolaşan çizgi en baştaki CPU yazan kısma aitmiş yani 4 çekirdek aslında birbirine yakın bu bağlamda sonuç değişir mi ?

O zaman sistem gayet stabil gözüküyor. Yalnız çekirdek sıcaklıkları yüksek. Termal macunu yenilemenizi ve soğutucu montajını kontrol etmenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…