CPU ve GPU sıcaklık değerleri normal mi?

Pocan

Hectopat
Merhaba arkadaşlar HP Pavilion G6 modelini kullanıyorum laptop yaklaşık 7 yıllık olması lazım. Bu sıcaklık olayına takılmaya başladım. Herhangi bir şekilde soğutucu kullanmamaktayım sadece bilgisayarın fanı mevcut. Bilgisayarın boştayken CPU sıcaklık değerleri boştayken dediğim Google Discord vs. açıkkenki değer 60 civarı; CS:GO, GTA 5 gibi oyunlardayken CPU sıcaklığı 85-95 arası oluyor, GPU sıcaklığı ise 70 civarı. Sizce bu değerler ideal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop için ben sınırda olduğunu düşünüyorum. Benim laptopumda 80 dereceye kadar düşüyor 80'de fan açıp düşüyor.
Yalnız çok bilginiz yoksa içini açmaya uğraşıp bakımı yapmaya çalışmak gereksiz de olabilir. Bizzat 4-5 yıllık laptopum ısınıyor diye temizleyip termal macununu yeniledim. 80 derecelere dayanan işlemci yenileme sonrası yine 80 dereceydi.

Laptop için ben sınırda olduğunu düşünüyorum. Benim laptopumda 80 dereceye kadar düşüyor 80'de fan açıp düşüyor.
Yalnız çok bilginiz yoksa içini açmaya uğraşıp bakımı yapmaya çalışmak gereksiz de olabilir. Bizzat 4-5 yıllık laptopum ısınıyor diye temizleyip termal macununu yeniledim. 80 derecelere dayanan işlemci yenileme sonrası yine 80 dereceydi.
Haklısın ilginç bir şekilde 8 yıllık dizüstümün içi gayet temizdi hatta termal macunu ıslak şekilde duruyordu.

Maalesefki herhangi bir bakım bilgim yok bu sebepten dolayı bilgisayarı bozmak istemiyorum yani yorumlarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı