CPU ve GPU Stress Programı Tavsiyesi

Hakan Bey

Hectopat
İşlemcimi ve ekran kartımı test etmek için program arıyorum.
Test esnasında donanımın hiçbir şekilde zarar görmemesini istiyorum.

NOT: Overclock işlemi yapmadım sadece mevcut soğutma sistemim ile işlemci ve ekran kartını yük altında test ederek soğutma başarısını ölçmek istiyorum.

Kullanılan bilgisayar Acer Aspire V3-772G dir. (V3-772G NOTEBOOK CORE İ7 4702MQ 2.2GHZ-32GB-1TB-2GB-17.3-W8 NOTEBOOK BILGISAYAR)

Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
GPU için MSI Kombustor ya da FurMark.
CPU için Prime95.
MSI'ın aracını indirdim test bir süre sonra bitiyor mu yoksa ben kapatana kadar mı?
Aynı zamanda işlemciyi de 87 dereceye çıkartarak test etmiş kadar oldu.

Sonuçları bana pek gerçekçi gelmedi 80 ile 97 FPS arası gösteriyor ama ben oyunda 60 FPSnin üzerine çıkamıyorum. (En düşük ayarlarda da en yüksek ayarlarda da hep 60 FPS.)
@Tuna Yücer

MSI'ın aracını indirdim test bir süre sonra bitiyor mu yoksa ben kapatana kadar mı?
Sen kapatana kadar çalışır.
Sonuçları bana pek gerçekçi gelmedi 80 ile 97 FPS arası gösteriyor ama ben oyunda 60 FPSnin üzerine çıkamıyorum. (En düşük ayarlarda da en yüksek ayarlarda da hep 60 FPS.)
Oradaki FPS önemli değil. Sonuçta o program (işlemci darboğazı yoksa) GPU kullanımını %100'e çekiyor. Önemli olan da bu.
Oyunlarda VSync açık olabilir.

Sen kapatana kadar çalışır.

Oradaki FPS önemli değil. Sonuçta o program (işlemci darboğazı yoksa) GPU kullanımını %100'e çekiyor. Önemli olan da bu.
Oyunlarda VSync açık olabilir.
VSync açık mı bakarım. Birde ne olduğunu yazabilir misiniz?

Son durum bu şekildeydi iyi sanırım. @Tuna Yücer
sonuç.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı