CPU ve GPU Tam Kullanılmıyor

Mr. Beko

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar; yeni bir sistem topladım:
GPU: GTX 770 Rog Poseidon Platinum: www.vatanbilgisayar.com: GTX770 ROG POSEIDON GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
CPU AMD FX X8 8300: www.vatanbilgisayar.com: AMD FX X8 8300 Soket AM3+ 3.3GHz 16MB Önbellek 95W 32nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

İlk olarak darboğaz olup olmadığını soracağım, ram 8 gb 1600 mhz bu arada. Asıl konuya gelecek olursak, minecraft oynarken 150 mod ile birlikte bütün ayarları en sona çekip bir de shader açtığım zaman yani her türlü ayarı mümkün olduğunca yukarı çektiğim zaman fps 25 civarı seyrediyor. OSD monitör kullanarak biraz inceledim ve gördüm ki 2 fps alırken bile cpu ve gpu kullanımuı %30 u pek geçmiyor. Gpu memory de en fazla 700mb oluyor. Neden oyun düşük fps verirken sistem bu kadar az çalışıyor. Cpu ve gpu kullanımı daha fazla olursa fps değeri yükselirmi ? Yükselirse neden sistem bunların kullanımlarını arttırmıyor ? Oyun ayarlarında da herhangi bir sınırlama yapmadım yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Capture.PNG
    39,6 KB · Görüntüleme: 1.310
Tabiki %100 kullanmasını istemiyorum ama sistemin amacı oyunları oynanabilir fps de çalıştırmak değilmi. Yani oyun bana 20 fps verirken bu yüzdelerin en az %15 yükselip fps i de arttırması gerekmiyormu ?

Tabiki %100 kullanmasını istemiyorum ama sistemin amacı oyunları oynanabilir fps de çalıştırmak değilmi. Yani oyun bana 20 fps verirken bu yüzdelerin en az %15 yükselip fps i de arttırması gerekmiyormu ?
Haklısınız aldığınız fps değerleri kabul edilemeyecek derecede. Oyunu oynarken cpu ve gpu nun sıcaklık değerlerini kontrol edebilirmisiniz. Birde zahmet olmaz ise bu sonuçları aldığınız programı nereden indirebileceğimi söylerseniz sevinirim.

AIDA 64 Extreme programını lisanslı olarak kullanıyorum, kendi sitesinden indirebilirsiniz Downloads | AIDA64 Oyunu açtım yaklaşık 5 dk oynadım, cpu sıcaklığı 32 den 41 dereceye çıktı gpu sıcaklığı da 45 den 58 e çıktı biraz daha bekledim ama daha fazla sıcaklık artış olmadı. Anakartın sıcaklığı da 42 de sabit kaldı.

Bunlar fps düşüşü yaşatacak değerler değil. Ben fan bozulması gibi sıcaklığı çok arttıracak bir durum olduğunu düşünmüştüm.

Ben zaten fps düşüşünün nedenini araştırmıyorum aksine neden artmadığını merak ediyorum. Yani örnek verecek olursak bir araba bir yokuşu çıkmakta zorlanıyorsa biraz daha gaz vermezmisiniz ? Aynısı sistem için de geçerli fps çok düşüyor fakat sistem hiç umursamıyor var olan hızında devam ediyor ve fps i yükseltme zahmetine girmiyor. Yani 100 fpste de makine %35 de çalışıyor 20 fpste de. Ben fps düştükçe bu yüzdelerinde artmasını bekliyordum.

Arkadaşlar aynı sorun oyundan oyuna değişiklik göstermektedir. Ben de bu soruyu yeni konu açmak yerine var olan konunun altına yazmakta fayda buldum. Bunun nedeni Cpu ve Gpu arasındaki iletişimi sağlayan oyun motoru ve Directx'ten kaynaklandığını düşünüyorum. Fikri olan lütfen belirtsin iyi forumlar.

Merhaba biraz geç oldu ama konsola fps_max 0 yazmayı denedinmi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…