Anakartın bir programı var mı diye baktım, EasyTune ve AppCenter çıktı yükledim denedim de çok kötü cidden ayarlanmıyordu fanlar. BIOS ekranından baktım ayarlanıyor manuel olarak fakat 0.75 PwM, 1.00 PwM. Diye 0.25 olarak arta arta gidiyordu ne olduğunu anlamadım, bu nedir tam olarak? Bir de kasa ve CPU fanlarını ayarlayabileceğim program, yazılım vs. var mı?
ASUS PRIME B350M-A kullanıyorum. AI SUITE 3 programı üzerinden bütün fanlar kontrol edilebiliyor. Asus anakarta sahipseniz muhtemelen sizin anakartınızda da AI SUITE 3 destekliyor. Asus destek sitesinden indirebilirsiniz. Asus anakartınız yoksa Afterburner programı üzerinden kontrol edilebiliyor diye biliyorum. MSI, ASUS, ASROCK gibi bir çok markanın böyle fan kontrol yazılımı oluyor genellikle.
Cooler Master MB511 model kasam var. Önde ki 3 adet fanlar 3 pinli ve direk güç kaynağına bağlılar. Voltajla nasıl kontrol edebilirim. Anakart Gigabyte B450M DS3H
Cooler Master MB511 model kasam var. Önde ki 3 adet fanlar 3 pinli ve direk güç kaynağına bağlılar. Voltajla nasıl kontrol edebilirim. Anakart Gigabyte B450M DS3H
O yüzden fan hub önerdim. Güç kaynağının bir uygulaması varsa belki oradan kontrol etmeniz mümkün olabilir ama kontrolü anakarttan yapmak istiyorsanız fan çoklayıcı kullanmanız gerekebilir.