Çözüldü CPU Voltage 110 yaptıktan sonra görüntü gelmedi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SwiftyUnknowN

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Anakart
Gigabyte A520M-K
BIOS'ta bir şeyler kurcalarken gozume bir ayar takildi sanirim CPU'yu overclockluyor diye 100'den 110'a cikardim sonra monitore goruntu gelmedi ve actiktan sonra kapatma tusuna bassam da basili tutsam da sistem kapanmiyor acik kalıyor. Anakartim: Gigabyte A520M-K BIOS vs sifirlamam gerekiyorsa nasıl yapacagim?

Çözüm
Eğer sistem hiç açılmıyorsa BIOS pilini çıkarın hocam. PSU'yu da fişten çekin. Yaklaşık iki dakika bekleyin. BIOS sıfırlanmış olacaktır.
BIOS'ta bir şeyler kurcalarken gozume bir ayar takildi sanirim CPU'yu overclockluyor diye 100'den 110'a cikardim sonra monitore goruntu gelmedi ve actiktan sonra kapatma tusuna bassam da basili tutsam da sistem kapanmiyor acik kalıyor. Anakartim: Gigabyte A520M-K BIOS vs sifirlamam gerekiyorsa nasıl yapacagim?
1684770925290.png

Görseldeki soketi bulup güç kaynağın kapalıyken kısa devre yaptır. CLRTC veya CLRMS yazar. Sonra tekrar dene.

Eğer sistem hiç açılmıyorsa BIOS pilini çıkarın hocam. PSU'yu da fişten çekin. Yaklaşık iki dakika bekleyin. BIOS sıfırlanmış olacaktır.

Çözüm
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartini nasıl cikaracagim, BIOS pili altta?
Ekran kartının girdiği bölümün solunda klips olacaktır. O klipsi açıp ekran kartını çıkarın. Biraz güç isteyebilir korkmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı