CPU vs GPU render farkı

Makaleler
2
Daha fazla  
Esasen ekran kartı daha güçlü olmasına rağmen neden render alma işinde işlemci kadar iyi sonuç vermiyor? Daha erken sürede bitiriyorlar fakat dosya boyutunu küçültme noktasında işlemci kadar verimli değil. Bunu hem kendim deneyimledim hem de YouTube'da gördüm. 7:25'ten sonra izleyebilirsiniz. Testte ekran kartı olarak RX 5700XT, RTX 2070S, GTX 1050 Ti ve UHD630 var. İşlemci olarak ise R9 3900X, R5 3600 ve i7-8750H var. İşlemcilerin üçü de verimlilikte çok başarılılar. Fakat ekran kartları verimlilik konusunda işlemcilere göre oldukça geride. Hatta AMD bayağı kötü. Bunun sebebi nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU, sıkıştırma da dahil pek çok şeyi oldukça başarılı bir şekilde yapabilecek kapasitede ancak grafik işleme konusunda yetersiz kalıyor, bu yüzden süresi epey uzun. Zaten işlemciler yetersiz kaldığı için GPU'lar hayatımıza girdi.

GPU'nun varlık amacı şifreleme çözüp grafik işlemek, bu yüzden ekran kartları sıkıştırma konusunda verimli değil. NVENC yine VCE'ye oranla daha başarılı olduğu için daha kısa sürede daha düşük boyut veriyor.

CPU, sıkıştırma da dahil pek çok şeyi oldukça başarılı bir şekilde yapabilecek kapasitede ancak grafik işleme konusunda yetersiz kalıyor, bu yüzden süresi epey uzun. Zaten işlemciler yetersiz kaldığı için GPU'lar hayatımıza girdi.

GPU'nun varlık amacı şifreleme çözüp grafik işlemek, bu yüzden ekran kartları sıkıştırma konusunda verimli değil. NVENC yine VCE'ye oranla daha başarılı olduğu için daha kısa sürede daha düşük boyut veriyor.
Şu an kullandığım cihazın işlemcisi R5 5500U. H.265 kodlayıcı olarak aşırı yavaş. İki buçuk saatlik bir filmi 8-bit ayarında çok yavaş ayarlarda 12 saatte bitirebiliyor. i9-13900K nasıldır sizce? Yarım saatte bitirebilir mi?

Şu an kullandığım cihazın işlemcisi R5 5500U. H.265 kodlayıcı olarak aşırı yavaş. İki buçuk saatlik bir filmi 8-bit ayarında çok yavaş ayarlarda 12 saatte bitirebiliyor. i9-13900K nasıldır sizce? Yarım saatte bitirebilir mi?
İşlemci iyidir tabii ama süre konusunda bir fikrim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı