CPU yüksek frekans çalışma sorunu

Xperiaxz1

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Biomdcl eng
MSI GF65 i5 10300H, GTX 1660 Ti kombin makine kullanıyorum. Boşta 1.05 1.48 GHz seviyelerinde çalışırken nedense oyun açtığımda 4.2 GHz bandına fırlıyor. Bundan mütevellit işlemcim sürekli 90 derece. Arada bir 3.2, 3.5, 3.8 GHz gibi frekanslara çekse sıcaklık değerlerim düşecek. Sizce sorun nedir? Çok yardıma ihtiyacım var. Fan sesinden başım ağrıdı.

Dosya Ekleri

• DSC_0056.JPG
    DSC_0056.JPG
    323,9 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleyen: Moderatör:
MSI GF65 i5 10300h, GTX 1660 Ti kombin makine kullanıyorum. Boşta 1.05 1.48 GHz seviyelerinde çalışırken nedense oyun açtığımda 4.2 GHz bandına fırlıyor. Bundan mütevellit işlemcim sürekli 90 derece. Arada bir 3.2, 3.5, 3.8 GHz gibi frekanslara çekse sıcaklık değerlerim düşecek. Sizce sorun nedir? Çok yardıma ihtiyacım var. Fan sesinden başım ağrıdı.

Daha iyi işte, oyun esnasında daha çok işlem gücüne ihtiyacı oluyor ve hızını arttırıyor.

Aslında undervolt yaptım daha önceleri ama sürekli 4200 MHz çalışması canımı sıkıyor yani gerek yok ki. Anlamadım gitti şimdi araştırıyorum. BIOS ile ilgilimi yoksa başka bir şey mi yapmam lazım bilemedim.
Güç seçeneklerinden yüksek performans işaretli ise dengeliye alın.

Dengeli mod kısmında hatta Dragon Center bile dengeli mod kısmında.
Demek istediğim bu.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    1,6 MB · Görüntüleme: 92
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı