CPU-Z programında RAM ile ilgili bilgiler tam değil

AIDA 64 kullanabilirsiniz.

Ekran görüntüsü 2020-09-30 202425.png

Belirttiğim sekmeyi paylaşın.

CPU Z programında SPD bölümünde hiçbir bilgi yazmıyor. RAM'imin çift veya tek kanallı olup olmadığını anlayamıyorum, ne yapmam lazım?
Hocam tek slot RAM varsa sol üst köşede Slot 1 yazar oraya tıklayarak slot 2 veya RAM hangi slota takılıysa ona basabilirsiniz.
Memory bölümünde Single mı yoksa Dual mı olup olmadığı yazmıyor 4 GB RAM var ama Dual mı Single mı anlaşılmıyor bazı kutucuklar boş çünkü.
Memory kısmında sağ üstte Channel# şeklinde bir bölüm var orada yazması lazım.

Hocam tek slot RAM varsa sol üst köşede slot 1 yazar oraya tıklayarak slot 2 veya RAM hangi slota takılıysa ona basabilirsiniz.

Memory kısmında sağ üstte Channel# şeklinde bir bölüm var orada yazması lazım.

Sorun şu slot 1 veya 2'yi seçtiğimde hiçbir şey çıkmıyor karşıma bom boş kutucuklar çıkıyor.

AIDA 64 ile gerekli bilgilere ulaşabileceğinizi söyledim. Ek olarak bu, yani CPU-Z'de bilgilerin görünmemesi RAM'in gömülü olabileceği anlamına da geliyor.

AIDA 64 ile gerekli bilgilere ulaşabileceğinizi söyledim. Ek olarak bu, yani CPU-Z'de bilgilerin görünmemesi RAM'in gömülü olabileceği anlamına da geliyor.

Şey de var madem lehimli ve arttırılmıyor peki neden kılavuzda maksimum 8 GB olabileceği yazıyor normalde 4 GB fakat maksimum 8 GB destekliyor böyle yazıyorsa lehimli olmaması gerekmiyor mu? En azından bir slot.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı