Çözüldü CPU-Z RAM frekansını doğru mu gösteriyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Ordu
Daha fazla  
Bugün aklıma takıldı ve laptopumun RAM frekansına bakmak istedim. CPU-Z programından baktığımda DRAM Frequency kısmında 800MHz yazdığını görünce şok oldum ve direkt internette araştırdım. Okuduğum birkaç yerde yazdığına göre o kısmı 2 ile çarpmak gerekiyormuş fakat o zaman da 1600MHz ediyor. Görev yöneticisinde ise 3200MHz yazıyor. Şimdi CPU-Z mi yanlış gösteriyor yoksa benim bir şeylerle mi oynamam gerek düzeltmek için? (BIOS ile alakası var mı bilmiyorum ama daha yeni güncelledim)

Dosya Ekleri

• resim_2021-11-06_144003.png
    273,8 KB · Görüntüleme: 95
Benim ram de 3200mhz ama cpu-z'de 1600 gözüküyor. Yarısının gözükmesi normal ama seninki 800 gözükmüş orda bi sıkıntı var. Hwinfo ile bak bi de istersen.

Dosya Ekleri

• 1.png
    135,1 KB · Görüntüleme: 53

Sıkıntı da o zaten yarısını gösterse 1600 yazması gerekmiyor mu? Bende 800 yazıyor.

Benim RAM de 3200MHz ama CPU-Z'de 1600 gözüküyor. Yarısının gözükmesi normal ama seninki 800 gözükmüş orada bir sıkıntı var. HWiNFO ile bak bir de istersen.

Hwinfo'da 1600MHz yazıyor sanırsam CPU-Z'de sorun vardı o zaman.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…