Çözüldü CPU-Z RAM frekansını doğru mu gösteriyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Ordu
Daha fazla  
Bugün aklıma takıldı ve laptopumun RAM frekansına bakmak istedim. CPU-Z programından baktığımda DRAM Frequency kısmında 800MHz yazdığını görünce şok oldum ve direkt internette araştırdım. Okuduğum birkaç yerde yazdığına göre o kısmı 2 ile çarpmak gerekiyormuş fakat o zaman da 1600MHz ediyor. Görev yöneticisinde ise 3200MHz yazıyor. Şimdi CPU-Z mi yanlış gösteriyor yoksa benim bir şeylerle mi oynamam gerek düzeltmek için? (BIOS ile alakası var mı bilmiyorum ama daha yeni güncelledim)

Dosya Ekleri

• resim_2021-11-06_144003.png
    resim_2021-11-06_144003.png
    273,8 KB · Görüntüleme: 95
Benim ram de 3200mhz ama cpu-z'de 1600 gözüküyor. Yarısının gözükmesi normal ama seninki 800 gözükmüş orda bi sıkıntı var. Hwinfo ile bak bi de istersen.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    135,1 KB · Görüntüleme: 53
Bugün aklıma takıldı ve laptopumun RAM frekansına bakmak istedim. CPU-Z programından baktığımda DRAM Frequency kısmında 800MHz yazdığını görünce şok oldum ve direkt internette araştırdım. Okuduğum birkaç yerde yazdığına göre o kısmı 2 ile çarpmak gerekiyormuş fakat o zaman da 1600MHz ediyor. Görev yöneticisinde ise 3200MHz yazıyor. Şimdi CPU-Z mi yanlış gösteriyor yoksa benim bir şeylerle mi oynamam gerek düzeltmek için? (BIOS ile alakası var mı bilmiyorum ama daha yeni güncelledim)

Sıkıntı da o zaten yarısını gösterse 1600 yazması gerekmiyor mu? Bende 800 yazıyor.

Benim RAM de 3200MHz ama CPU-Z'de 1600 gözüküyor. Yarısının gözükmesi normal ama seninki 800 gözükmüş orada bir sıkıntı var. HWiNFO ile bak bir de istersen.

Hwinfo'da 1600MHz yazıyor sanırsam CPU-Z'de sorun vardı o zaman.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı