CPU-Z'de 8 GB gözüken RAM Windows'ta 4 GB gözüküyor

Yanan pc

Centipat
Daha fazla  
Anakart: P5QPL-AM
İşlemci: Intel Xeon X5450.

Anakartıma 2x4 GB 8 GB RAM taktım. Fakat Windows'ta 4 GB olarak gözüküyor. CPU-Z ise 8 GB diyor. BIOS'da da Windows'la aynı şekilde. Anakart Max 8 GB RAM destekliyor yani RAM'ler uygun. 2 tane RAM slotu var. RAM'lerin yerlerini değiştirdim, ucunu silgiyle sildim ne yaptıysam olmadı. RAM'ler aynı marka bu arada. İşletim sistemi de 64 Bit.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (20).png
    1,5 MB · Görüntüleme: 102
  • InkedEkran Görüntüsü (19)_LI.jpg
    92,8 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleyen: Moderatör:

Bir de bu konudaki program ile deneyin bakalım kaç GB gösterecek: Gözcü V1.4.1.1

işlemcinin soğutucusunu fazla sıkmış olabilirsin kontrol et.
Başlata msconfig yazıp sistem yapılandırmasını başlatın. Açılan pencerede Önyükleme sekmesinden Gelişmiş seçenekler... deyin ve açılan pencerede Bellek üst sınırı: adlı kutu işaretliyse kaldırın ve Tamam - Uygula/Tamam deyin. Sistemi yeniden başlatın.

İşe yaramaz ise ramleri tek tek şekilde deneyin ornek 1 tanesini takın calışıyormu bakın calışanı cıkarın 2. yi takın çalıştırın calışıyormu kontrol edin.

Ayrıca BIOS güncellemesi yapın güncel değilse BIOS.

Son düzenleme:
LGA775 anakartlarda 4 GB DDR2 RAM'lerin sadece yarısı kullanılabilir. Yani aldığınız değerler doğru. 4 GB DDR2 RAM'ler AMD uyumludur. Yani sadece AMD'de de tam kapatisede kullanabilirsiniz. Aldığınız RAM Kllisre marka mı?

Bir de bu konudaki program ile deneyin bakalım kaç GB gösterecek: Gözcü V1.4.1.1
Hocam dediğiniz programda 4gb gözüküyor.
Bellek üst sınırı kapalı. Ramleri tek tek denedim çalışıyorlar.
Evet amd uyumlu ramler. Markası Yongxinsheng. Yani bu anakartta 8gb kullanamaz mıyım?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (21).png
    933,4 KB · Görüntüleme: 61

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…