CPU-Z'deki kırmızı işlemciler nedir?

ovarlord

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, yen işlemci satın aldım. 14900KF. Bunda 420mm sıvı soğutma mevcut. Zaten oyunlarda da sıcaklık değerleri en fazla 75'leri gördü. Şimdi sorumuza gelelim. İşaretli olan 2 tane çekirdek neden kırmızı renklidir. Tek tek sıcaklık değerleri de normal gözükmektedir. Bir sorun mu varda kırmızı? Yoksa başka bir ayar mı gerektiriyor?

Dosya Ekleri

• kırmızı çekirdek.jpg
    kırmızı çekirdek.jpg
    263,4 KB · Görüntüleme: 63
Arkada herhangi bir işlemciyi zorlayan program veya oyun acikmi veya overclock yaptınızmı? İlk kez senden görüyorum.

Yok overclock mevcut değil. Arkada bişi açık değil. Performans modunda olduğu için çekirdek hızları yüksek gözüküyor ama işlemci kullanımı %2 civarlarında. Oda görev yöneticisi açık diye.

Şöyle bir yazı buldum. Buradan çıkardığım anlam herhangi bir sorun değilmiş. Yabancı bir sitede buldum.
"CPU-Z 1.80, yeni Intel Core X işlemcilerin tam desteğiyle piyasaya sürüldü. Bu sürüm, Skylake-X modellerinden bazılarını ve Broadwell-E işlemci modellerinden bazılarını donatan Intel Turbo Boost Max 3'ü (kısaca TBM3) tespit ediyor. TBM3 algılandığında Saatler iletişim kutusu ilgili çekirdekleri kırmızı renkte görüntüler."

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı