CPU5, Windows 11'i 10 olarak gösteriyor

Makaleler
8
Daha fazla  
Meslek
Tekno-Lokum
Windows 11 kullanıyorum birkaç aydır bu günde pil sağalığna bir bkayım dedim dizüstümün ancak CPU5 uygulamasına girdiğimde işletim sisteminin Windows 10 olarak gözüktüğünü gördüm, bu çok garip çünkü Windows 11 duyrulalı ortalama 1,5 ay oldu ve hala Windows 10 olarak gözüküyor. Sizce Windows 11 yeni bir Windows sürümünü yoksa bir Windows 10 güncellemesi mi?

1627565292703.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 kullanıyorum birkaç aydır bu günde pil sağalığna bir bkayım dedim dizüstümün ancak CPU5 uygulamasına girdiğimde işletim sisteminin Windows 10 olarak gözüktüğünü gördüm, bu çok garip çünkü Windows 11 duyrulalı ortalama 1,5 ay oldu ve hala Windows 10 olarak gözüküyor. Sizce Windows 11 yeni bir Windows sürümünü yoksa bir Windows 10 güncellemesi mi?

Eki Görüntüle 1121831
Bunun en büyük sebebi Windows 11'in NT sürümünün Windows 10 ile aynı olması. Windows 10 da Windows 11 de kendisini NT 10.0 olarak tanımlıyor.

NT 10.0 olmasının nedenini uygulama uyumluluğuna bağlıyorum. Çünkü Windows Vista ile birlikte NT 5.x sürümlerinden 6.x sürümlerine geçilmişti. Sonuç olarak da NT 5.x sürümlerinde çalışacak şekilde programlanan fakat aslında Windows Vista'da da hiç sorun olmadan çalışabilecek programlar Windows Vista'da çalışmamıştı. Windows 7 ile tekrardan NT 6.x ailesinden devam edildi ve NT 6.1 sürümüne geçildi. Bu sayede uygulama uyumluluğunun Windows Vista ile aynı olması garanti edilmişti.

Windows 10 ve 11 için de aynısı geçerli diye düşünüyorum fakat bir konuda Microsoft'a hak vermiyorum. NT 10.0 olarak bırakılması bana tam olarak mantıklı gelmedi. NT 11.0 yapılamayacaksa da en azından NT 10.1 yapılsaydı daha iyi olurdu. Bu sayede hem uygulama uyumluluğu korunurdu hem de yeni uygulamalar Windows 11 ile Windows 10'u ayırt edebilirdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı