Çözüldü CPU_FAN hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
İşlemci fanını, anakart üzerindeki Cpu_Fan pinlerine takmanız gerek. Cpu_Fan pinleri boş olduğu için bu uyarıyı verir. Siz muhtemelen Chassis_Fan veya SYS_Fan gibi farklı bir Fan pinine takmışsınızdır.

Ekleme: Resimdeki sarı daire içinde olan Pin'e takmanız gerekmekte.
cpu-fan-power-connector-and-header.jpg
İşlemci fanını, anakart üzerindeki Cpu_Fan pinlerine takmanız gerek. Cpu_Fan pinleri boş olduğu için bu uyarıyı verir. Siz muhtemelen Chassis_Fan veya SYS_Fan gibi farklı bir Fan pinine takmışsınızdır.

Ekleme: Resimdeki sarı daire içinde olan Pin'e takmanız gerekmekte.
cpu-fan-power-connector-and-header.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ben itopyadan aldım yani ben takmadım ama bi kontrol edeyim
çok çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım oldu
şimdi tek çözemediğim şey cpu fanı kendine hızlanıp yavaşlıyor sistem boşken bile

Son düzenleme:
Anakartınızın BIOS'una girip, BIOS versiyon ve tarih numarasına bakın, sonrasında bilgisayarı açıp, anakartınızın sitesine girip bir kontrol edin, yeni bir BIOS güncellemesi var mı diye... Varsa eğer indirin ve BIOS'unuzu güncelleyin. Bunu söylememin amacı; CPU'nuzun çalışma frekansları, anakart - işlemci uyumu, optimizasyonları henüz oturmamış olabilir. Bu yüzden çalışma şekli sebebiyle işlemcinizin sıcaklığı artış ve azalış gösteriyor olabilir. Fan'ınızın anormal davranışları bu yüzden olabilir. Dediğim gibi BIOS güncellemelerini bir kontrol edin sonucu bizimle paylaşın yardımcı olalım.

merhaba arkadaşlar bende ryzen2700x işlemci var güncel oynadıgım oyun zula önceden 200 250 arası fps alırken oyunda takılma felan olmuordu sıvı soğutmam cok cızırtı yapıor diye bios fan ayarlarını kurcaladım manuel secip fan ayarlarını %100 den %70 80 lere cektim cok ses yapıor diye o gün bugundur fpsm en fazla 160 ları goruor catısma anında 130 90 laara kadar dusuor ve oyunda takılma kasma yasıorum akıcı oynanmıor suan ve cpu fan eror hatası alıorm bende o ekranda kalıor f1 ile biosa yönlendiriyor bios da ayarlara girip exit dediğin zaman windows a geciyordum bilgisayarcım f1 i iptal etti gene cpu fan eror hatası alıorm ama biosa girmeden vindows otomatik acıor kendini suan bundan yana bi sorunum yok fakat bios kısmında suan sadece cha 1 fanı aktif dönüyor gözüküor dier cha lar var cpu fanı bios kısmında dönmüyor gözüküor ama kasanın içinde dönmeyen calısmayan fan yok 10 tane fanım war beni yönlendirebilirseniz sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı