CPU'da 5nm ve 7nm arasında çok fark var mıdır?

deidara senpai

Centipat
Daha fazla  
Sorum başlıktaki gibi bilgisayara AMD işlemci alacagim 5 veya 7 serisinden olacak (muhtemelen 5) 5Nm'lik modeller ile 7Nm'lik modeller arasinda cok fark olur mu? 7nm ile 14 nm arasında buyuk bir fark var performans olarak da boyut olarak da ama 5 ve 7 arasında pek bir boyut farki yok ama performansda da ayni sekilde mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
5nm olan seri DDR5. AM4 alırsan yani 5000 serisi yükseltme imkanın olmayacak ama bugün bütçen anca 7500f'e bile çıksa ileride sadece işlemcini değiştirip yükseltme yapabilirsin. 7000 al.

7 alırsan daha iyi olur performans farkı az olsun çok olsun.

7 alırsan daha iyi olur performans farkı az olsun çok olsun.

7 serisi mi?

5nm olan seri DDR5. AM4 alırsan yani 5000 serisi yükseltme imkanın olmayacak ama bugün bütçen anca 7500F'e bile çıksa ileride sadece işlemcini değiştirip yükseltme yapabilirsin. 7000 al.

Evet hocam bende oyle dusunuyorum ileriye donuk bir sistem istiyorum 5 7500F +1050 veya 5 7600/8600 APU dusunuyorum ilerdede ekran karti alirim diye dusuncem var RTX 20 30 serisinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…