Led girişi yok diye CPU Fan girişini kullanmak olur mu? İkisininde olayı farklı, sakın öyle bir şey yapma. RGB led girişi yoksa RGB kontrol ünitesi alıp kullan. RGB led kısmını kullanmadan sadece fanı kullanmak istiyorsan sorun olmaz.
Led girişi yok diye CPU Fan girişini kullanmak olur mu? İkisininde olayı farklı, sakın öyle bir şey yapma. RGB led girişi yoksa RGB kontrol ünitesi alıp kullan. RGB led kısmını kullanmadan sadece fanı kullanmak istiyorsan sorun olmaz.
Başlıkta gördüğünüz üzere Gigabyte Z270X Gaming 7 anakartına sahibim. Akasa Vegas x7 fanı da almayı düşünüyorum. Direkt anakarta bağlayıp bilgisayardan yönetmem mümkün müdür yoksa o çoğaltıcıyı almak zorunda mıyım?
Başlıkta gördüğünüz üzere Gigabyte Z270X Gaming 7 anakartına sahibim. Akasa Vegas x7 fanı da almayı düşünüyorum. Direkt anakarta bağlayıp bilgisayardan yönetmem mümkün müdür yoksa o çoğaltıcıyı almak zorunda mıyım?
Hımm anladım ben fan oalrak düşündüm pardon. O zaman iş değişir tabi. Ben de düşünüyordum bunu ama genelde izlediğim videolarda ayrıca bi adaptörle kullanılıyordu o ledler.
...
Taksanız da çalışacağını sanmam. 4 pinin biri R biri G biri B rengini sağlıyor 4.sünün ne işe yaradığını unuttum şimdi. Emin olmamakla birlikte renk kontrolünü de pinlere verilen elektrik ile sağlıyor diye biliyorum. Mantıken FAN pinleri PWM kontrol etmek vs. için tasarlandığından ışıkları kontrol edemeyeceksiniz.