CPUID Hatalı Isı Değeri

Kansoros

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba sorum çok kısa olacak. Az önce oyundan çıktığımda CPUID'ye baktım da ekran kartımın max sıcaklığı (GTX 765m) 123 derece gösteriyordu ama o andaki sıcaklığı 60 idi. CPU'da ise durum normaldi (max 70, o anki 60). Programın ekran kartı ısısını yanlış okuma ihtimali var mı sizce? Yani ekran kartı 123 dereceye ulaşsa ya bilgisayar kapanırdı ya da ben şu an hala High'da BF3 oynayamıyor olurdum değil mi? Her türlü görüş ve cevabınızı bekliyorum. Teşekkürler hepinize.

Isı değerlerinize AIDA64 programı ile bakıp ekran görüntüsünü bizimle paylaşırsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isı değerleri normal gözüküyor şu an zaten sanırım 1 kerelik bir şeydi bu. Ekran kartına yeterli enerji gitmediğinden olmuş galiba. Ama benim sorum asıl şu; gerçekten ekran kartı 120 dereceye ulaşmış olsa bile (ki o anda oyundaydım ve hiç donma kasma vs olmadı) laptop kapanmaz mıydı?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU ID, SpeedFAN gibi programlar güncellenme almadıkları için yeni ve tam okkalı hesaplayan algılayıcıları tanımıyorlar ve bazen fahrenhayt olan değerleri santigrat olarak gösteriyorlar. Haliyle de sıcaklık değerleri arasında muazzam bir fark oluşuyor. Sıcaklık için AIDA64, HWiNFO, RivaTuner temelli olan GPU hız aşırtma programları, AMD sistemler için AMD OverDrive ve Asus anakartlar için Asus AI Suite'i kullanmanız yararınıza olur.

İfadeler: MF
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…