CPU'nuza kendi sıcaklık sınırınızı yapın [ThrottleStop v9.2] 80 °C

Dosya Ekleri

• 111.jpg
    274,5 KB · Görüntüleme: 119
  • 222.jpg
    263,8 KB · Görüntüleme: 104
  • 333.jpg
    276,5 KB · Görüntüleme: 109
Henüz daha uygulama içinde bile değişmedi derece. Yani optionstan 15 girip ok deyip çıkıyorum ama Save kutucuğuna basılmıyor. Hala 95 yazıyor orada.

Lock prochot offset karşısında kilit işareti var sizde ve açıkçası nasıl yapılacağını bilmiyorum.
O kısmıda tik atarak deneyin.

Intel U serisi (düşük güç tüketimli) işlemcim var. İşlemci kendi başına her benchmark testinde en fazla 62 dereceyi görüyor fakat her oyun oynadığımda sıcaklık 85-86 civarına çıkıyor ve oyun donmaya başlıyor. Bu ısınmanın sebebi ekran kartı ile işlemcimin aynı bakır ısı borusuna bağlı olması. Benim gibi durumları yaşayan kişiler için özellikle böyle durumların yaşanabileceğini konuda belirtmeniz daha iyi olur. Ben bu durumu BD PROCHOT (işlemci ısınınca hızını düşüren) seçeneğini kapatarak önledim.

Programı tamamen kapatın ve throttlestop dosyalarınızı silin.
Cihazı yeniden başlatmadan , kapatıp tekrar açın.
Throttlestop rardan çıkarıp çalıştırın ayarlar bölümünde bu kilit işaretinin olup olmadığını kontrol edin.

Az önce bende bi üstündeki tik ile kilitledim ve kilidi yeniden açtığımda sizin bahsettiğiniz gibi oldu.
Yukarıdaki işlemi yapınca düzeldi.

İki kişide bu durum olmuş ve işlemcileriniz aynı.
(İ5 8300H)

Umarım çözüme ulaşan olur.
@Phoenix055 @Shield33
ThrottleStop v9.0 ilede denemenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Sizin söyledikleriniz de dahil birçok yol denedim ama olmadı. Ben artık kabullendim ya bu işlemci 95 dereceye odaklamış kendini ve ona göre üretilmiştir.

Ben PROCHOT ilk 80 C ile denedim ama FPS 20-30'lara kadar düştü. Şu an 90 C yaptım ve 48-50 FPS arasında takılıyor gibi, FPS düşmemesi için FIVR üzerindende mi Watt düşürmek gerekir?

Ben PROCHOT ilk 80 C ile denedim ama FPS 20-30'lara kadar düştü. Şu an 90 C yaptım ve 48-50 FPS arasında takılıyor gibi, FPS düşmemesi için FIVR üzerindende mi Watt düşürmek gerekir?
80C derecede dediğiniz kadar fps düşüşü oluyorsa cihazınızın fiziksel bakıma ihtiyacı olabilir.

Merhabalar ASUS FX504GD model laptop kullanıyorum bugün BIOS güncellemesi yaptım. BIOS güncellemeden önce coreofset ve checofset undervolt yapılırken, şimdi BIOS guncelledikten sonra aynı ayarları kullandigim halde aktiflesmiyor, programi silip güncel kurdum yine ayni, BIOS'u sıfirladim değişen yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…