CPU'nuza kendi sıcaklık sınırınızı yapın [ThrottleStop v9.2] 80 °C

28 Watt civarında gezmektedir.
Kullandığınız undervolt ayarlarını söyler misiniz?

Yeni nesil bilgisayarlarda işlemci 90 dereceye bilerek çıkartılıp o derecede tutulmakta. Bu pek sağlıklı olmaz yani.

28 Watt civarında gezmekte undervolt ile 15 ile 19 Watt arasında gezmektedir.

Yeni nesil bilgisayarlarda işlemci 90 dereceye bilerek çıkartılıp o derecede tutulmakta. Bu pek sağlıklı olmaz yani.
böyle birşey var mı ben de g780 var 1660ti far cry 5 ultra ayarlarda 95 derecede

Çok iyi olur. İşlemci -36 derece.

95 derece biraz limitte. 90 üstü sorun çıkarabilir uzun süreli çalışmada.
85 çıkarır mı 85 e sabitleyip oynuyorum5-10 fps kayıp ya oluyor ya olmuyor ki gözle farkedilmiyor o kayıp da

Cihaz hava aldığı sürece işlemcinin belirtilen sıcaklık aralığında çalışması hiçbir şekilde sorun çıkarmaz.
Bu rehber sadece sıcaklıktan psikolojik olarak rahatsız olanlar için, rehberi hazırlayan benim ve açıkçası bu yöntemi kullanmıyorum.
Çünkü H serisi işlemciler için bu sıcaklıklar gayet normal.
Bunun yerine cihazınızın control merkezindeki güç modları kullanın.
Eğer illa ki sıcaklık sınırı olsun istiyorsanız o zaman bu rehber işinize yarar.

gaming mode da 95 derece alıyor ama high performance alınca da gene 95 felan tabi bu far cry5 gibi ağır bir oyun için geçerli peste 89-91 derece arası 85 e sabitlesem işlemci için iyi bir sıcaklık olur mı
bende de g780 var 1660ti i7 10750h

Gaming mode da 95 derece alıyor ama High performance alınca da gene 95 falan tabii bu Far Cry5 gibi ağır bir oyun için geçerli peste 89-91 derece arası 85'e sabitlesem işlemci için iyi bir sıcaklık olur mı?

Performans farkı aşırı olmadığı sürece istediğiniz sıcaklığa sabitleyin.
Bana kalırsa cihazın hava akımında sorum yoksa sabitlemenize gerek yok çünkü Intel 100 C derecede aynı işlemi yapıyor.
Çipinizin yanması imkansız, burada önemli olan diğer donanımların serin kalması, bunuda cihazı hafif yükselterek veya stand soğutucu alarak sağlayabilirsin.
Veya oynadığın oyunlar text modda performans kaybı yaşatmıyorsa bu modu kullanarak oyayabilirsin.
Ben Valorant'ı uzun saatler bu şekilde oynuyorum işlemci nadiren 70 C dereceyi geçiyor ve fan devri oldukça düşük.
Karar sizin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…