Crackerlar programı kırıp sunduktan sonra ne elde ediyor?

Makaleler
49
Merhaba,

Crackerlar bildiğiniz üzere programları kırıyor. Full program gibi yerler ücretsiz program/oyun sunuyor. Burada kafama takılan 2 soru:
  1. Biz gerekli yazılımı kurduktan sonra ne oluyor?
  2. Full program gibi sitelerin amacı ne? Çünkü herhangi bir ek olarak bize bir şey indirtmiyor. Sebebi nedir?
Kimse babasının hayrına iş yapmaz diye düşünüyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.

İyi Sosyaller.

Merhaba,

Crackerlar bildiğiniz üzere programları kırıyor. Full program gibi yerler ücretsiz program/oyun sunuyor. Burada kafama takılan 2 soru:
  2. Full program gibi sitelerin amacı ne? Çünkü herhangi bir ek olarak bize bir şey indirtmiyor. Sebebi nedir?

İyi sosyaller.

Ya virüs bulaştırırlar ya da reklam izletip link tıklanmasından para alır.

Merhaba,

İyi sosyaller.

Aslında hedefe göre değişebiliyor. Bazısı gerçekten yapmak istediği için yapıyor. Bazısı yükleme esnasında mining yapabiliyor. Bazısı siteyi aktif hale getirip üyelik satmak için ya da siteye koyulan reklamlar için yapabiliyor. Bazıları da keylogger gibi kötü niyetli olabiliyor indirirken dikkat etmek faydalı.

O tarz siteler başkasının kırdığı oyunları sitelerine yüklüyorlar. Oyunları ve programları kıran lişilerin amaçları ise değişebiliyor. Bazısı eğlencesine virüs bulaştırmak ister bazısı da oyun ya da programlara herkesin kolayca ulaşabilmesi gerektiğini düşünür.

Crackerler genelde bir oyunu kırmak için bağış toplarlar, yeterli bağışı aldıklarında kırarlar.

Dediğiniz site tarzı sitelerden kırık dosya indirmek yerine direkt ana kaynaktan indirmek daha mantıklı. O tarz siteler aracılık yaptığı için kaynaktan aldığı dosyaların içine zararlı yazılım ekleme ihtimalleri bulunuyor.

Ya virüs bulaştırırlar ya da reklam izletip link tıklanmasından para alır.
Şimdiye kadar full program kullandım ve hiçbir reklam veya hesap çalınması yemedim. Başka ne olabilir?
O tarz siteler başkasının kırdığı oyunları sitelerine yüklüyorlar. Oyunları ve programları kıran lişilerin amaçları ise değişebiliyor. Bazısı eğlencesine virüs bulaştırmak ister bazısı da oyun ya da programlara herkesin kolayca ulaşabilmesi gerektiğini düşünür.
Babasının hayrına olacak bir şey olacağını sanmıyorum ama belki olabilir.
O tarz siteler aracılık yaptığı için kaynaktan aldığı dosyaların içine zararlı yazılım ekleme ihtimalleri bulunuyor.
Bir şey olmadı bakalım şimdiye kadar.

Merhaba,

İyi Sosyaller.
Seni senden daha iyi tanımaya başlıyorlar. 😀

Merhaba,

İyi sosyaller.

Hocam virus dolu öyle yerler RAT atıyor kredi kartı patlatıyor zaten daha reklam koymaya falan gerek kalmıyor.

Yazilimi kurduktan sonra bir sey olmuyor. Niye olsun ki?
Ayrica bu crack gruplarinin kaynagi yoktur, birilerine bu cracki verirler onlar da yayinlar yani %100 emin olamazsiniz cunku kotu amacli kisiler o crack grubu oldugunu iddia edebilir.

Genel olarak kar amaci gutmeden yapiyorlar bu isi Bu yuzden zaten eskinin efsane crack gruplari yok artik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı