Crackli programların zararı var mı?

xSatsujin

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Öncelikle merhabalar, yeni bir bilgisayar aldım ve bu bilgisayara virüs bulaşmasını istemiyorum fakat ben eskiden crackli Camtasia kullanıyordum. Şimdi sadece 1 crackli dosya (Camtasia) yüklesem bir zararı olur mu?

Öncelikle merhabalar, yeni bir bilgisayar aldım ve bu bilgisayara virüs bulaşmasını istemiyorum fakat ben eskiden crackli Camtasia kullanıyordum. Şimdi sadece 1 crackli dosya (Camtasia) yüklesem bir zararı olur mu?

Elbette zararı olur.
Asla kullanmanı önermem, orijinal Camtasia alarak kullan.

Bilgisayarınıza yazılımsal olarak hasar verebilir bunun dışında en tehlikelisi donanımsal hasar verebilir. İki türlü olarak size ciddi derecede hasar verir. Kesinlikle korsan kullanmamalısınız. Ücretsiz bir yazılım varsa onu kullanmanız daha doğru olur.

O program zaten herhangi bir Crack dosyası olmadan ufak bir işlemle kırılıyor. Tabi bunu burada anlatacak ve önerecek değilim 😀

Herhangi bir program, oyun, yazılım vs. indirirsem, "Crack" kelimesini görürsem kaçarım.
Önerim : İndirmeyiniz. Ne olacağını bilmemektense, ne olacağını bilirim daha iyi.

Aslında düz mantık düşünürseniz kimse babasının hayrına bedava oyun cracklemez. Aynı şey YouTube dönüştürücüleri içinde geçerli bedava bir şekilde müzik edindiğimizi sanıyoruz ama adamlara bilgilerimizi veriyoruz yani kısa cevabı hayır güvenilir değil ama herkesin maddi durumuda aynı değil zorunda kalmadıkça cracklı program inirmeyi düşünme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı