Crackli Windows 10 nasıl silinir?

Kenchikka_

Kilopat
Daha fazla  
Windows 10 yüklettim tanıdığım birine. İnternetten 50 liralık kod almasını parasını vereceğimi söyledim. Verdim bilgisayarı beleşe yaptı para istemedi ama daha önceden de demiştim crack yapma diye. Ama gitmiş crack indirmiş.

Kısacası ben bu crackli Windows 10'u nasıl kaldırırım ve SSD'yi anakartı iade etmeme gerek var mı? Virüs bulaşmış mıdır? (SSD'ye kurulu Windows.)

SM-J700F cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta bulaşmış olmasından kastınız nedir? BIOS a bulaşmış olabilir mi diyorsanız imkansız ama eski anakartlar da bulaşıyordu. Her site güvenilir değil bana göre alabileceğiniz en iyi site DurmaPlay' dir.
Windows 10 Professional Satın Al, PRO| 95% İndirim - DurmaPLAY
SSD konusuna gelince sistemi nereye yüklediğinize bağlı eğer SSD' ye yüklediyseniz bulaşmıştır. Yüklettirdiğiniz kişi büyük ihtimal KMSpico ile crack yapmıştır.

Evet KMSpico, anakarta derken BIOS'tan bahsediyorum (Bilmiyorum başka bir yere bulaşmış mıdır ?) Anakartım MSI Z370 Gaming Pro Carbon SSD'den silemem değil mi virüsü ? Peki kodu alırsam aynı SSD'ye kurarsam sıkıntı olur mu ? Peki HDD'ye de bulaşma ihtimali var mıdır ? (Gerçekten bilgim pek yok yanlış bir şey dediysem mazur görün.)

Endişelenmeyin, yeni nesil anakartlarda virüs koruması mevcut (Doğrusu eskiden de vardı). Önce programı sildikten sonra Malwarebytes vb. bir antivirüslere sisteminize tarama yapın, bulduğunuz herşeyi silin. Temp, %temp%, ve %appdata% klasörleri içinde KMSpico' nun dosyalarını bulun ve silin. CCleaner ile gereksiz dosyaları temizleyin. (Virüslenmiş dosyaları da bulabilir) Bilgisayarı yeniden başlatın.

Tamam sabah deneyeceğim en kötü gider iade ederim SSD'yi teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…