Çözüldü CraftRise verileri mi sızdırmış?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AdımıBoşver

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
21
Herkese iyi günler. Bugün Instagram'da Reels'lere bakarken have ı been pwned? Adlı siteyi gördüm ve denemek istedim. Kendimi mail hesabımı girdikten sonra CcraftRise'ın verilerimi sızdırdığını fark ettim ve biraz araştırma yapıp 2023'te büyük bir sızıntı olduğu yazıyordu. Sadede gelirsek endileşencek bir durum var mı sizce?
 
Çözüm
Evet 2023'te büyük bir sızıntı oldu veritabanlarından. Tüm kayıtlı kişilerin IP adresleri, lokasyon, e-posta ve şifre verileri sızdı.

Endişelenecek bir durum yok. Sadece o şifreyi farklı sitelerde kullanıyorsanız değiştirin, o şifreyi bir daha kullanmayın. Onun haricinde e-postanızda adınız soyadınız yazıyorsa, Skype gibi yerlerde ad-soyad bilginiz varsa kaldırın.
Evet 2023'te büyük bir sızıntı oldu veritabanlarından. Tüm kayıtlı kişilerin IP adresleri, lokasyon, e-posta ve şifre verileri sızdı.

Endişelenecek bir durum yok. Sadece o şifreyi farklı sitelerde kullanıyorsanız değiştirin, o şifreyi bir daha kullanmayın. Onun haricinde e-postanızda adınız soyadınız yazıyorsa, Skype gibi yerlerde ad-soyad bilginiz varsa kaldırın.
 
Çözüm
Hesaplarının bütün bilgileri (şifreler dahil) yayılmıştı. Şifreni değiştirdiysen ve şifren ile mail şifren aynı değilse sorun yok.
 

Anladım hocam teşekkür ederim fakat sitede bilgilerimin bir yere kopyalanmadığı yazıyordu.

Ek olarak bilmediğimden dolayı birkaç sitede hala aynı şifreyi kullanıyorum ve bir sıkıntı çıkmadı şu ana kadar ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım bir değiştirsem iyi olur.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20250223_224610.jpg
    105,3 KB · Görüntüleme: 95

Bazı panellere bile eklediler "CraftRise Sorgu" adı altında. Kullanıcı adıyla sorgu atıp bilgileri çekiyorlar. Bir yere kopyalanmadığı ibaresi yanlış. Hâlâ erişen ve kullananlar var bu veritabanını. Yüzbinlece ve belki de milyon veri vardır. Çok fazla kayıtlı oyuncu oynuyor bu sunucularda.

Değiştirin bence şifrenizi, ne olur ne olmaz.
 
CraftRi*se veri sızıntısının üzerinden bayağı oluyor. Tavsiyem, her platformda farklı şifre kullanın ve 2FA açabildiğiniz tüm uygulama ve hesaplarınızda bunu aktifleştirin. Tedbirden zarar gelmez.
 

Maalesef yaşanmış. Haveibeenpwned? Sitesine bakarken mailimin iki tanesi CraftRise'a kurban olmuş. Neyse ki şifremi ben bile hatırlayamıyorum bazen
 
merhaba bir sorum olacak Craf₺Rise da mining yapıldığını hatırladım(galiba öyleydi) araştırdım ve oyunu sildim ama sanki Craf₺Rise'ı yükledikten sonra pc yavaşladı düzeltebilirmiyim bunu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…