CRC hatası neden oluşur?

• Konuyu başlatan khd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 861

khd

Hectopat
Merhaba, öncelikle modemim ZyXEL VMG3625-T50b.
Modem ortalama 20 saat açık kaldıktan sonra 200000 adet CRC hatası alıyorum ve sonrasında internetim aşırı yavaşlıyor modemi açıp kapatınca düzeliyor. Hattım VDSL. Kablo hiçbir ek olmadan direkt modeme gidiyor. Bina içi tesisatta sorun yok. Bu kadar fazla CRC hatası almamın sebebi ne olabilir? Eve gelen bakır kablo biraz eski bu kablo sorun çıkartıyor olabilir mi?

Hat değerlerim:

Near-end Fast channel bit Rate: 51196 Kbps.
Far-end Fast channel bit Rate: 8188 Kbps.

Downstream:
Relative capacity occupation: 100%
Noise margin downstream: 14.4 dB.
Output Power upstream: 8.2 dbm.
Attenuation downstream: 12.7 dB.

Upstream:
Relative capacity occupation: 100%
Noise margin upstream: 13.6 dB.
Output Power downstream: 14.0 dbm.
Attenuation upstream: 23.2 dB.

Tesisatta sorun olmadığına eminseniz kablonun kendisi de kalitesiz olabilir bu da bir etmen. Bir nebze de direkt modemin kendisinde de sorun olabilir. Splitter kullanmiyorsunuz değil mi?
Hayır kullanmıyorum, 2 farklı modem denedim modemi alalı 2 3 gün oluyor. Sanırım direkt kablo sorunlu çünkü çok eski belki 15 yıllık bayat bir kablo. Bu kablonun değişimi için neler yapmam gerekiyor nereye başvurmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Hayır kullanmıyorum, 2 farklı modem denedim modemi alalı 2 3 gün oluyor. Sanırım direkt kablo sorunlu çünkü çok eski belki 15 yıllık bayat bir kablo. Bu kablonun değişimi için neler yapmam gerekiyor nereye başvurmam gerekiyor?

Elektrikçiler yapıyormuş sanırsam.

Oluştuğu için oluşur bu hata. Bunu bile anlayamaz bazıları işte. Bunun gibilerin de sosyal tayfı olması üzücü.
Desene olduğu için oluyor diye.

Elektrikçilerden CAT 6 kablo değişimi yapın ucuna ek yapıp uç basmaya çalışırsa izin verme bazıları CAT 6 ya uç basılmıyor zannediyor he bir de ankastredeki eki yak 1 ile yapın.

Oluştuğu için oluşur bu hata. Bunu bile anlayamaz bazıları işte. Bunun gibilerin de sosyal tayfı olması üzücü.
Desene olduğu için oluyor diye.

Anlayamadım? Hazır cevap tayfadansınız siz de herhalde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı