Creality CR-10-SE "Püskürtme ısıtması beklenenden farklı" hatası

OlivePigeon

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Dell Optiplex 7050 Hackintosh
Meslek
Öğrenci
Merhaba sevgili forumdaşlar. Yakın zamanda 2. el bir Creality marka CR-10-SE modelli bir 3B yazıcı aldım. İlk 1 hafta her şey çok güzeldi ancak son 3 gündür yeni bir baskıya başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra "püskürtme ısıtması beklenenden farklı" yazısıyla karşılaşıyorum ve o an tüm sensör okumaları aniden 0 santigrad dereceye düşüyor.

Eğer yazıcıyı yeniden başlatıp, baskıyı kaldığı yerden devam ettirirsem baskı hiçbir sorun çıkartmadan tamamlanıyor ancak ne zaman yeni bir baskı almaya çalışsam ilk 5 dakika içerisinde bu hata ile karşılaşıyorum ve yazıcıyı yeniden başlatmam gerekiyor.

Sizce sorun nereden kaynaklanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Seramik ısıtıcının tellerinden biri kopmuş ya da seramik üzerinden ayrılmış olabilir.
Ne yapmam gereki hocam bir bilginiz varmı? Henüz bu işlerin acemisiyim tam olarak ne yapmam gerektiini bilmiyorum.

Önce görsel kontrol ile sorun dediğim durumdan mı kaynaklı emin olman gerek, öyle ise de parça yenilemek durumundasın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba, bu hata benim de başıma geldi acaba sorunu çözebildiniz mi hangi parça veya parçalar bozulmuş.

Benim yazıcım ısıtma yapıyor ama çok yavaş bir şekilde sıcaklığı yükseltiyor ve yüksek sıcaklıklara ulaşamıyor.

Benim ender 3 V3 SE'mde de "ağızlık sıcaklığı çok düşük" uyarısı verip baskı duruyordu. Ne zaman olacağı da belli değildi. Dediğiniz gibi kapatıp açınca düzeldiği de oluyordu. Özellikle hızlı baskılarda fazla sarsıntı olduğunda daha sık oluyordu. Sanırım aynı sorun.

Bendeki sorunun kaynağı ise termisör kablosunun yerinden oynamasıydı. Çıkartıp yerine takınca sorun ortadan kalkmıştı.

Termistörü söküp tekrar taktım hatta temas yerlerine termal macun sürdüm ama hiçbir işe yaramadı yeni hotend sipariş ettim onu deneyeceğim.

yeni hotend ile sorunum çözüldü

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…