Creality CR-10 SE vs Neptune 4 Pro

SrfTpk

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ilk defa 3D printer alacağım ve çok fazla bilgim yok. Evde kişisel kullanım ve eğlence amaçlı bir model düşünüyorum.
Creality CR-10 SE ve elegoo neptune 4 Pro modelleri arasında kaldım.
Bir diğer konu ise bu modellerin bir sorun ile karşılaştığımda yedek parça bulma kolaylığı nasıl, mesela crealityde çoğu modelin parçası birbirine oluyor mu? Fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

CR-10 parçalarının çoğu kendine özgü olmakla beraber Neptune için de yine parça sıkıntısı yoktur. Neptune 4 pro'yu buradaki bir başlıktan sonra inceledim ve bayağı hoşuma gitti. Çok daha optimize, daha güncel ve kullanımı daha kolay bir yazıcı. Kaliteli bir filament ve biraz ön ayarla kolayca sorunsuz baskı alabilirsiniz.

CR-10 parçalarının çoğu kendine özgü olmakla beraber Neptune için de yine parça sıkıntısı yoktur. Neptune 4 pro'yu buradaki bir başlıktan sonra inceledim ve bayağı hoşuma gitti. Çok daha optimize, daha güncel ve kullanımı daha kolay bir yazıcı. Kaliteli bir filament ve biraz ön ayarla kolayca sorunsuz baskı alabilirsiniz.
Teşekkür ederim cevap için. Cr10 wifi bağlantısı ve bilinirlik açısından ön plandaydı bende ama yedek parça durumu kendine özgü ama piyasada bulunma durumu nasıldır neptune e göre?

Creality en çok satan markalardan biri, Elegoo'ya göre o konuda çok daha avantajlı. Aliexpress'de her aradığını bulabilirsin, Neptune 4 için 0.6mm nozzle bizde yokken Aliexpress'de her boyutu satılmaktaydı.

Cr 10 SE, Ender 3 KE ve K1lerde aynı nozzle kullanılıyor.

Neptune 4/Pro'nun rakibi Ender 3 V3 KE.

Cr 10 SE, KE'nin daha da "şımartılmış" versiyonu.

Creality en çok satan markalardan biri, Elegoo'ya göre o konuda çok daha avantajlı. Aliexpress'de her aradığını bulabilirsin, Neptune 4 için 0.6mm nozzle bizde yokken Aliexpress'de her boyutu satılmaktaydı.

Cr 10 SE, Ender 3 KE ve K1lerde aynı nozzle kullanılıyor.

Neptune 4/Pro'nun rakibi Ender 3 V3 KE.

Cr 10 SE, KE'nin daha da "şımartılmış" versiyonu.
Teşekkür ederim cevabınız için. Peki wifi bağlantısı için ekstra 4k vermek mantıklı olur mu sizce. Ve ilk defa kullanacak birisi için ikisinden hangisi daha stabil ve minimum bilgi ile başlangıç yapılabilecek seviyede? Hangisini önerirsiniz?

10 SE ve KE için mi konuşuyoruz?
Aslında neptune 4 pro nun rakibi ke dediğiniz için 3ünüde kıyaslayabilirseniz çok sevinirim. Etrafımda uğraşan birisi olmadığı için videolarla çözmeye çalıştım ama işin içinden çıkamadım. Sizin gibi bilgili birisi benim için şu an bulunmaz fırsat :)

Bende Neptune 4 var ama yazın lansman fiyatından almıştım, o zamanlarda Creality Ender 3 V2 Neo da yakın fiyatlarda olduğundan kaçırılmayacak bir fırsattı ama şu an KE ve N4/Pro yakın fiyatlarda.

Yakın fiyatlarda olduğu sürece ben Creality alırım. N4'de wifi yok ama USB WiFi ile WiFi özelliği kazandırılabiliyor ki masrafı 150-200 lira. Ben ilk günden beri WiFi ile kullanıyorum. KE ve 10 SE zaten kendinden WiFilı sanırım.

N4ler bence KE'ye göre daha fazla uğraştırır. 10 SE için 3000 daha vermez KE alırdım. 3D printerla tanışmak için alıyorsan Ender 3 V3 SE de seni mutlu edebilir.

Gene de her durumda temel bilgileri öğrenmen gerekir, dosyayı yükleyim printe basayım şeklinde bir makine yok ne yazık ki, bir dokunuş, bir ayar illa gerekiyor.

Bende Neptune 4 var ama yazın lansman fiyatından almıştım, o zamanlarda Creality Ender 3 V2 Neo da yakın fiyatlarda olduğundan kaçırılmayacak bir fırsattı ama şu an KE ve N4/Pro yakın fiyatlarda.

Yakın fiyatlarda olduğu sürece ben Creality alırım. N4'de wifi yok ama USB WiFi ile WiFi özelliği kazandırılabiliyor ki masrafı 150-200 lira. Ben ilk günden beri WiFi ile kullanıyorum. KE ve 10 SE zaten kendinden WiFilı sanırım.

N4ler bence KE'ye göre daha fazla uğraştırır. 10 SE için 3000 daha vermez KE alırdım. 3D printerla tanışmak için alıyorsan Ender 3 V3 SE de seni mutlu edebilir.

Gene de her durumda temel bilgileri öğrenmen gerekir, dosyayı yükleyim printe basayım şeklinde bir makine yok ne yazık ki, bir dokunuş, bir ayar illa gerekiyor.
Tabiki o kadarıyla uğraşacağız artık. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Dikkate alacağıma emin olabilirsiniz. Sanırım ke veya 10 se ye bakacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı