Creality ender 3 V2 ısınma yapıyor

Orcada bunu nasıl yapabilirim acaba ya da cura da.

3D yazıcı işinde yeniyim bu dediğinizi nasıl yapabilirim?

Attığım videoda anlatıyor olması lazım ben öyle hatırlıyorum en kötü yazı ile anlatayım yazıcı açılır açılmaz filamentin eridiği kısımda bir fan çalışıyor sürekli bu fankablolarını bulun ve anakartın fan kablolarını bulun bu iki kabloları artısı artısını eksisi eksisine olacak şekilde bağlayın ve filamentin eridiği kısmı hep aktif olan fan kablosunun söketine bağlayın.

Hocam fanın soketinin takılı olan yer bu şekil silikonlu. Nasıl sökebiliriz acaba anakarta zarar vermeden

Dosya Ekleri

• 20240716_202605.jpg
    158,8 KB · Görüntüleme: 27
  • 20240716_202619.jpg
    161,6 KB · Görüntüleme: 26
Onları çok sıcak silikonla kaplamıyorlar, kolay çıkarlar genelde. Elinle yapamıyorsan filamenti kestiğin yan keski ile alabilirsin. Fiş çekili olsun ve gene de metali karta değdirme.
Başta silikon olarak algılamadım onları dedim sıcaklıktan eridi plastik herhalde birazdan işe gideceğim sabah gelince gündüz gözüyle sökmeyi deneyeyim

@Siyah Martı 24 lük çıkışa bağladım cihaz açıldığı an fan aktif fakat pek bir şey değişmedi. Farklı bir öneriniz var mı hocam?

Son düzenleme:
Sistem 24V olduğu için, kolay olsun istiyorsan 24V bir fan alman lazım, bendekiler 12V ve 5V fanlar olduğu için birden fazla voltaj düşürücü devre kullanımı da gerektiriyor. Ben 12V için Be Quiet BL038 kullanmıştım ama daha uygun fiyatlı ürünler de kullanabilirsin. Şimdiki makinemde Arctic P8 Pwm Pst kullanıyorum. Bu fanlar büyük olduğu için bendekindeki gibi makineye yüksek ayak basman ve yeni kapak basman gerekli, gerçi ben orijinal metal parçaya büyük delik açmıştım eski makinede, şimdikinde yazıcıdan bastım. Thingiverse'de bu tasarımlar mevcut.

Hocam konudan bağımsız Z eksen desteklerini nasıl yaptınız.
Tasarım Thingiverse'dendi sanırım. Çubuk bildiğin gijon. Sol tarafta extruder olduğu için kullandığım tasarım sol tarafa uygun değildi ama çıkmalı tasarımlar da vardır.

Delik çapına uygun bu tip bir gijon alıp kesmen gerekiyor:M.10 Gijon Dın 975 Beyaz 1.Metre Fiyatları ve Özellikleri

Bu satıcı neredeyse bedavaya satıyor.

ayak için birkaç tasarım buldum da kapağı bulamadım biraz daha araştırayım belki makerworld da filan bulurum

Dosya Ekleri

• 1721288814614.png
    27,5 KB · Görüntüleme: 19
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…