Creality ender 3 V2 Neo tabla hareket etmiyor

MertBugra1

Hectopat
Daha fazla  
Bugün elime ulaşan yazıcıyı, acemiliğimden dolayı bir videodan izleyerek dikkatle kurup ayarlarını yaptım. Test baskısını başlattığımda, tabla ayarını düzgün yapamadığım için filament tablaya yapışmadı. Bunun üzerine baskıyı durdurup tekrar ayarları düzeltmeye çalıştım. Ancak baskıyı tekrar başlattığımda, ısındıktan sonra X ekseni kontrolünden sonra Y ekseni hareket etmedi. Bir süre beklemeyi denedim, ancak ne bir hareket oldu ne de ekranda bir müdahale yapabildim. Sadece güç düğmesini kapatıp tekrar açtığımda ana menüye ulaşabildim. Birkaç deneme sonrasında, baskı başlatmadan önce menüde kontrol etmeye karar verdim. Ancak 5-10 dakika sonra Y ekseni tekrar hareket etmeyi durdurdu ve sadece güç düğmesini kapatıp geri açtığımda tekrar hareket ediyordu. Yazıcı mı hatalı iade mi etmeliyim yoksa ben mi kurarken bir hata yapmışım ona da anlam veremedim, internette de böyle bir konu bulamadım tecrübeli arkadaşlardan yardım almak için buraya geldim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Söz konusu yazıcıyı kullanmadım fakat yardım bulamazsanız Tolga Özuygur'un Discord sunucusundaki 3D bölümüne yazın illaki bilen biri çıkar.

Kayışı ters takmış olabilir misin? Kayış ayarı çok mu sıkı? Tabla altındaki 2 tekerin eksantrik somunlarının ayarı tablanın hareketini zorluyor mu? Evet ise gerekli düzeltmeleri yaparsın.

Ürün elime 3 parça şeklinde ulaştı 3 parçayı birleştirip çalıştırdım tabla ile alakalı tek yaptığım ayarda altındaki tekerlekleri sıkıp gevşeterek ayarını yapmaktı onu da 1-2 denemeden sonra güzel bir şekilde ayarladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı