Creality Ender 3 V2 Neo'nun nozzle kenarlarından filament aktı

Lenogi

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Fotoğraftaki durumla karşılaştım. Anlamadığım şekilde nozzle kenarlarından filament akmış. Nasıl temizleyebilirim ya da hotend ve barel kısmını değiştirmem gerekir mi? Teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nozzle takarken önden ısıtılması gerekiyor. 200 derece civarına ısıtıp söküp plastiği temizleyebilirsiniz. Parça değişimi gerektireceğini düşünmüyorum.

Nozzle takarken önden ısıtılması gerekiyor. 200 derece civarına ısıtıp söküp plastiği temizleyebilirsiniz. Parça değişimi gerektireceğini düşünmüyorum.
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu durumda nozzle'ın iç kısmını nasıl temizleyebilirim? Bir de ısıtıcı bloğun üst kısmına da taşmış ısıtıcı bloğun içini nasıl temizleyebilirim?

Komple nasıl sökülüyor bilmiyorum ama nozzle içini temizlemek için tekrardan önden ısıtıp sonra içinden cımbızla falan alabilirsin. Aklında olsun, nozzle takıp çıkarırken hep önden ısıtılmış olması lazım, yoksa düzgün oturmuyor.
Burada her şeyi sökmen gerekecekmiş gibi duruyor. Sıcak hava tabancan varsa onlada plastiği yumuşatabilirsin.

Hocam çok şükür temizledim ama asıl sorunun her filamentin ayrı basma sıcaklığının olduğunu bilmememden kaynaklandığını öğrendim.Burdan size ve eski yazdıkları ile bana çok yardımı olan @Siyah Martı hocama çok teşekkür ediyorum.

Bende yeni printer aldım aslında çok bilgim yok daha hiç başıma gelmedi sana olan olay ama baya örneğini gördüm internette. PLA , PETG mi basıyordun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…