Creality Ender 3 V2 yazıcıda baskı sonuna doğru kalite düşüyor

sahiny38

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, Creality Ender 3 V2 3D yazıcımda bir sorun yaşıyorum. Yaklaşık 15-20 cm yüksekliğinde bir baskı aldığımda başlangıçta her şey normal ama sonlara doğru baskı kalitesi düşüyor ve baskı bozuluyor. Bu konuda bana yardımcı olacak fikirlere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Creality Ender 3 V2 3D yazıcımda bir sorun yaşıyorum. Yaklaşık 15-20 cm yüksekliğinde bir baskı aldığımda başlangıçta her şey normal ama sonlara doğru baskı kalitesi düşüyor ve baskı bozuluyor. Bu konuda bana yardımcı olacak fikirlere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle, Z eksenin tam olarak düz mü? Bunu kontrol ettin mi? Eğer yazıcıyı kurarken herhangi bir özel ayarlama yapmadıysan, sorun büyük ihtimalle buradan kaynaklanıyor olabilir. Özellikle de Ender 3 V2 gibi tek Z motorlu yazıcılarda bu tip problemler daha sık görülüyor. Bende ender 3 pro da bu sorunu yaşamıştım neredeyse yazıcıyı evden atacak duruma gelmiştim 😃

1745663847678.png

Yapman gereken adımlar şöyle:

İlk olarak, yazıcı ilk geldiğinde üst profili sabitleyen 4 adet vida var ya — eğer bu vidaları montaj sırasında fazla kastırarak sıktıysan, bu da Z ekseninde eğilmelere sebep olmuş olabilir.

O dört vidayı tamamen çıkar.
Üst profili düzgün bir şekilde oturacak şekilde hafifçe yerleştir.
Sonrada 1. vidayı sık sonrada karşıdaki vidayı sık böylece 2 tarafıda eşit bir şekilde vidalamış olursun.

Yukarıda maviyle çizdiğim iki dikey eksene (sağ ve sol sütunlara) bir cetvel gibi düz ve sağlam bir şey dayayarak hizalarını kontrol et.
İki tarafın da yüksekliği eşit mi, buna dikkat et. Eğer biri diğerinden yukarıda ya da aşağıda duruyorsa Z eksenin düzgün çalışmıyor demektir.
Sonrasında sağ tarafta okla gösterdiğim vidayı elinle kontrol et. Eğer vida boşta dönüyorsa, Z ekseninin o tarafı tam desteklenmiyor olabilir.
Gerekirse o vidayı hafifçe sık, ama aşırı sıkma.

Bu adımlardan sonra baskının daha stabil hale gelmesi gerekiyor. Ayrıca yapabilirseniz internetten ender 3 v2 çift z upgrade de yapabilirsiniz.

Adjusting the X-Axis on the Ender 3 bakın burada çok güzel açıklamışlar.

Son düzenleme:

Z ekseninin eksantrik somunlarıyla oyna yön fark etmez tekerlek boşa dönmeyince olay bitmiştir baskıyı solda alabilirsen o şekilde yap imkanın varsa çift Z eksen yap.

Z ekseninin eksantrik somunlarıyla oyna yön fark etmez tekerlek boşa dönmeyince olay bitmiştir baskıyı solda alabilirsen o şekilde yap imkanın varsa çift Z eksen yap.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı