Creality Ender 3 V3 corexz yazıcı sahibiyim. Alalı yaklaşık 2 ay oldu. Gayet güzel ilerliyordu fakat bir anda baskıya başlarken CL2529 hata kodunu verdi. Forumlarda araştırma yaptım ve denediğim şeyler şunlar;
Fabrika ayarlarına döndürdüm işe yaramadı.
Tablanın altındaki 4 adet vidayı gevşetip denedim işe yaramadı.
Extruder'in ön kapağını söküp kablolarını çıkarıp taktım işe yaramadı.
Yazıcıyı bütün kablolarına kadar her şeyini söküp en baştan tekrar kurdum işe yaramadı.
Bir fikri olan var mı acaba?
Yazıcıyı porima üzerinden aldım. Teknik servisleri aşırı yavaş, yazıcının Extruder’indeki kabloların sağlam olup olmadığını kontrol etmemi söylediler baktım bir şey yoktu. Anakart değişmesi lazım dediler Çin’den parça isteyeceklermiş fakat 1 aydan fazla oldu bir geri dönüş yok anlamadım ben de
Sorunu çözdüm. Bu konu hakkında neredeyse hiç türkçe kaynak yok yabancı olanlar da sınırlı. Yazıcının firmware yazılımı 1.2.3.23’tü. Creality’nin kendi sitesinden 1.2.3.10 yazılımını indirip yazıcıya aktardım. Kurulumu yaptıktan sonra kalibrasyonunu yaptım ve şimdilik sorun çözüldü gibi gözüküyor.
*Tekrar düzenleme; birden bire sorun tekrar ortaya çıktı. Şuan eski versiyonu da yüklesem yenisini de yüklesem tekrardan veriyor hatayı.