Creality K1 Max vs Bambu P1s

Tam da başlıkta olduğu gibi bu ikisinden hangisini almanın daha mantıklı olacağını merak ediyorum. İkisinin de iyi/kötü yanları var.
Mesela sosyalde K1 kullanıp sorunu yaşamayan kalmamış gibi. Bazıları da 2. jenerasyonda o sorunların düzeldiğini söylüyor.
İki yazıcı arasında 6-7 bin lira fark var ve bambunun ekranının küçük LCD panel olması görünüş olarak benim hoşuma gitmedi.
Sizce hangisini almalıyım? Bütçem aşağı yukarı 30 bin TL.

Siz de aynı ikileme düşüp konuya denk gelirseniz diye güncelleme yapmak istedim.
İki yazıcıyı da inceleyip test baskısı alma imkanım oldu.
K1'e göre birçok özelliği eksik olsa bile tereddüte düşmeden Bambu Lab p1s tercih ettim.
K1 Max'de henüz yazılımsal ve fiziksel sorunlar olduğunu gördüm. Eski ender 3'ler gibi beni uğraştıracak gibi hissettirdi. Oysa p1S'de hiçbir şey yapmadan ve hiç hata almadan 15 Aralıktan bu yana 30'dan fazla baskı aldım. Üzerine bir de ams ekledim. Slicer uygulaması çok detaylı ve istediğimizi doğru şekilde verebiliyor. Baskı kalitesi gerçekten çok iyi. Tek kötü yanı içindeki kamerasının 0.5 FPS olması diyebilirim. Yakın zamanda X-touch modu ile dokunmatik ekran ekleyip üzerinde ek mod yaparak kötü yanlarını da çözeceğim.

Hocam ams sisteminin çok flament çöp ettiği doğru mu?

Hocam ams sisteminin çok flament çöp ettiği doğru mu?
Renklerin karışmaması için nozzle'da kalan filamenti atarken biraz çöp ediyor. Uzun süreli kullanımım sonucunda kesinlikle bu baskı kalitesine değdiğini söyleyebilirim.

Tartışmaya yeni gelen arkadaşlara söyleyeyim geçtiğimiz günlerde bir k1 max aldım. Tabi almadan önce reddit gibi platformlarda olan tartışmalar önce gözümü korkuttu ama yinede aldım. Aldığımda hiçbir kurulum yapmadan yazıcıyı olduğu gibi kullanmaya başladım ve baskıları fena değildi. Cealty yazılım güncellemeleri ile ve yazıcının kendisinde bir kaç iyileştirme yaparak yazıcının sorunlarını neredeyse tamamen gidermiş.
NOT: baskı kalitesinin en başta berbat olmasının sebebi kullandığım dilimleme yazılımıymış Crealty print yerine Bambu studio kullandım ve baskılar kelimenin tam anlamı ile mükemmel.

Yazıcının artı yanları:
-kateli baskı
-yapay zeka özellikleri(kamera ile hata algılama, lidar ile ilk katman tanılama)
-input shading(titremeye göre kendini ayarlama)
-wifi ile uzaktan kontrol ve baskı yollama
-yüksek baskı hızı
-klipper tabanlı işletim sistemi
-açık kaynaklı
-esnek tabla
-egzoz fanında bulunan karbon filtre
-birden fazla nesne basarken birinde hata olmasına karşın sadece hatalı nesneyi iptal edebilme özelliği.

Yazıcının eksi yanları
-Sesli (aynı odada uyumanız biraz zor(sessiz modu var ama cam kapak açıksa çok etkili olmuyor))
-Berbar stok dilimleyici
-lidar bazen çalışmıyor(her 10 hatalı baskının en az birinde hatayı algılamıyor)
-yazıcıda birden fazla nesneyi aynı anda basmayı deneyinde nesnelerden bazıları hatalı çıkıyor(sliceri değiştirince sorun çözüldü)

Kendi notum: Yazıcı gayet güzel, bana şu ana kadar aman aman bir sorun yaşatmadı. Yaşanan sorunları çoğu filamentten,slicerdan ve baskı ayarlarından kaynaklı ve çözmesi kolay sorunlardı. Aldığı baskılar son derece kaliteli. Ve ayrıca insanların Bambu ları tercih etmesinde en büyük sebeplerden birisi olan ams crealty yazıcılara da geldi.
Yazıcı ile ilgili bir şikayetim olursa birazcık sesli onun dışında p1s mi k1 max mi ikileminde k1 max i çok rahat öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı