Creality K1 ve Genix Tecrübesi

peruwasa12

Hectopat
Daha fazla  
Forumda süreci bilen arkadaşlar oldu ama bende çoğu kullanıcı gibi BİM'e geldiğinde K1 modelini aldım, hayatımda aldığım ilk 3D yazıcı idi, ilk üzerindeki filament bittiğinde değiştirirken yanlış sıralama yaptığım için sanırım içinde biraz filament dondu kaldı, bende söküp o içinde tıkanan filamenti çıkardım, daha sonrasında kullanmaya devam ettim, yaklaşıp 1. ayını doldurmaya geldiğinde
Aşağıdaki hatayı aldım

1705568359293.jpeg

Sonra cihazı söküp bağlantılarda bir problem var mı diyerek baktığımda, aşağıdaki bağlantının koptuğunu gördüm, ilk söküp takmamda bu kopmamıştı belki bilmeyerek bunu zorlamış olabilirim, sonradan araştırınca bunun ısı sensörü olduğunu öğrendim ama bu tasarım bana hiç sağlıklı gelmedi, söküp takarken koparılmaya çok müsait,

1705568491984.png

Genix'e kayıt açıp görselleri yolladım, kullanıcı hatası olduğunu bu parçayı benim almam gerektiğini ilettiler, aradım 1 aylık cihaz, ben bu hatayı aldıktan sonra söktüğümü ve cihazın üzerinde takılı haldeykende kopuk halinin görselini attım ve cihazı şu gün getirin size yardımcı olacağım dendi, bana 60 km uzaklıkta bu arada servis, götürdüğümde şansıma o gün farklı işi çıktığı için halledecek kişi yok idi, cihazı bıraktım bende ve bana geri kargolanmada sıkıntı yaşanabiliyor siz alırsanız daha iyi olur denildi bende tamam alırım demiştim, daha sonra ofisteki yoğunluktan şehir dışı kargolarıyla birlikte benim cihazda kargoya verilmiş ve bana geldiğinde aşağıdaki görseldeki gibi ön camı tuzla buz olmuştu ve bu cam öyle bir hale geliyor ki toz gibi süpür süpür temizle temizle bitmek bilmiyor.

1705568691022.png

Tekrar aradım servisi böyle böyle oldu dedim, ararkende korkum şuydu kargo firmasıyla görüşün halledin demelerinden çekiniyordum açıkçası, onlara İstanbul'da olduğumu söyleyince hatta ben alırım demiştim, konuşma geçmişti aramızda diğer arkadaşla diye anlattığımda, kusura bakmayın bizim hatamız, kargolamamamız gerekirdi dediler ve siz camları temizleyin eğer cihazın çalışmasında sorun yoksa ben size yeni ön kapak camı göndereceğim dediler, 1 saat temizlememe rağmen hala camlar toz gibi her yerde vardı, ve çalıştırıp denediğimde kafa kısmı takılıp kalıyordu, hiç zorlamayın cihazı bize getirin biz halledelim dediler, tekrar servise götürdüm ve dün işlemler bitmiş şekilde cihazı teslim aldım, hala cam tozlarının olduğu yerler var, gerçekten illet bir şey çıkmıyorda mıknatıs gibi yapışmış ama çalışmasında sorun yok, ön camı sıfır jelatinli takılmış, hotend kısmı değişmiş, benim için uğraştırıcı uzun bir süreç oldu, cihazı bırakacağım yetiştireceğim derken radardan trafik cezası yemeler vs :) Total'de hepsi 1.5- 2 ay sürdü ama sonunda cihazın arkasında durarak tüm işlemleri ücretsiz şekilde yaptılar, süreç için özür dilediler ilgilendiler, açıkçası ben memnun kaldım, cihazla ortada kalmadım, kafasında soru işareti olanlar için paylaştım bunu, bende ilk cihazı alırken bir yerde 16.500 lirayada satıldığını görmüştüm ama garantisi getiren firmaya aitti, çok güvenemediğim için buranın garantisi olsun demiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı