Creality:
1 - bu tür gelişmiş makinelerin nozzle uçları her zaman özel olur. Birini diğerinde muhtemelen kullanamama ihtimalin var.
2 - karbon filament: Çok iyi bir filament ama ihtiyacınız olur mu bilmiyorum. Eğer ticari olarak yazıcıyı alacaksanız düşünülebilir. Ama fiyatları pahalı. Mühendislik filamenti havacılık, drone, elektronik sistemlerde vs kullanılıyor.
3 - baskı alanı: Ender 3 Neo sahibiyim ve baskı ölçüleri aynı bazen ucu ucuna tam baskı alamıyorum. K1C baskı alanı aynı.
Bambu:
1 - ams sistemi: Ams sistemi oldukça pahalı ve filamenti israf ettiren bir şey diye duydum.
2 - parçaları sanırım tuzlu.
Flsun:
- Sanırım bu seçenekler arasında en hızlı olanı bu. İlk modelleri bile diğer markaların orta sınıf cihazlarıyla aynı hızda veya biraz daha hızlı.
Yerinizde olsaydım bambu ya da Flsun alırdım. Birisi 256 diğeri 260 gibi baskı alanı var.
Creality:
1 - bu tür gelişmiş makinelerin nozzle uçları her zaman özel olur. Birini diğerinde muhtemelen kullanamama ihtimalin var.
2 - karbon filament: Çok iyi bir filament ama ihtiyacınız olur mu bilmiyorum. Eğer ticari olarak yazıcıyı alacaksanız düşünülebilir. Ama fiyatları pahalı. Mühendislik filamenti havacılık, drone, elektronik sistemlerde vs kullanılıyor.
3 - baskı alanı: Ender 3 Neo sahibiyim ve baskı ölçüleri aynı bazen ucu ucuna tam baskı alamıyorum. K1C baskı alanı aynı.
Bambu:
1 - ams sistemi: Ams sistemi oldukça pahalı ve filamenti israf ettiren bir şey diye duydum.
2 - parçaları sanırım tuzlu.
Flsun:
- Sanırım bu seçenekler arasında en hızlı olanı bu. İlk modelleri bile diğer markaların orta sınıf cihazlarıyla aynı hızda veya biraz daha hızlı.
Yerinizde olsaydım bambu ya da Flsun alırdım. Birisi 256 diğeri 260 gibi baskı alanı var.
Eğer bu makinelerde tecrübeniz yoksa şunları iyi bilin. Tasarım bilginiz yoksa bu makinelerin önemi azalıyor. Filament fiyatları çok pahalı toplu alımlarda güzel fiyatlara iniyorlar ama 20 kg aldığınız zaman bu filamentler bayatlaya biliyor. Bu tür durumları anlayıp alın bence.
3D Yazıcı işinde emin olun hız ve pratik çok önemli. Benim makinem yavaş olduğu için baskı almak bile istemiyorum emin olun. Benim makinem bayağı bir ilkel kalıyor şuanHocam büyük baskı alanı isteme sebebim 2 veya daha fazla ürünü aynı anda basmak ama çokta şart değil.
Bildiğim kadarıyla bambuda noozle ve hotend birleşik olduğundan 0.4-0.2 arası geçmek istesem değişim zor olur.
Flsun T1 mantıklı geliyor ama mobilden cihazı yönetebilmek istiyorum bu mümkün mü acaba?
Bu arada elektronikçiyim ve bazı drone tarzı projelerde Carbon filament basabilirim bu da önemli.
3D yazıcı işinde emin olun hız ve pratik çok önemli. Benim makinem yavaş olduğu için baskı almak bile istemiyorum emin olun. Benim makinem bayağı bir ilkel kalıyor şu anbir sürü sorunla karşılaşıyorum ama olsun sorun değil.
Nozzle ve hotend birleşik olduğunu bilmiyordum. Ama yapısı gereği yek pare malzeme olamazlar diye düşünüyorum. Bilen birine bunu sorun bence.
Flsun T1 telefondan yönetmek terimi biraz farklı. Zaten siz slicerde ayarları yaptığınız için makine ona göre çalışacaktır. Telefondan kullanılıp kullanılmaması önemli değil. Bu cihazlarda kamera var mı bilmiyorum.
Slicerde örnek veriyorum. Baskı katmanı 1200 ama bu baskının 750-850 katmanında herhangi bir eksenin yavaş çalışması veya olduğundan çok daha hızlı çalışması gerekebilir. Ya da destek atmak istiyorsunuz desteklerin kalitesi önemli değil yüksek hızda basılmasını isteyebilirsiniz.
Ender 3 Neo kullandığım için bu tür yazıcıların teknolojilerini sadece birazcık biliyorum. Pek bir hakimiyetim yok.
FLSUN T1 için bu özellikler var mı bilmiyorum. YouTube üzerinden biraz baktım ama bulamadım.Telefondan yönetmek dediğim şu şekilde evde değilken kamerasından baskı kalktı mı görmek istiyorum ya da 5 parça basıyorsam 1 tanesi sıkıntı çıkarttıysa o 1 taneyi atlayıp 4'ünü basmalı. Uzaktan telefonla kapalı makineye basklı dosyasını yollayıp çalıltırmak istiyorum.
Flsun T1 için bu özellikler var mı bilmiyorum. YouTube üzerinden biraz baktım ama bulamadım.
Ama duyduğum kadarıyla Bambu'da bu özellikler var.
Hocam eğer müsaitseniz şu soruma cevap verir misiniz:
Drone için Arduino seti önerisi
Drone için Arduino seti önerisi. @SideWinder :) güncel.www.technopat.net
T1 tablası daire şeklinde, içine kare taban yüzeyli bir baskı alacak olsan sahip olabileceği maksimum kenar ölçüsü yaklaşık 184mm yani yeri geldiğinde ortalama bir printerdan daha ufak bir baskı alanına düşebiliyor.