Creality K1C'den düzgün baskı alınamıyor

Alopo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 3D yazıcılara merak saldım ve Creality'nin K1C modelini aldım. Baskı almak için Ultimaker Cura programını indirdim fakat Cura programında K1C modeli yoktu. Creality'nin kendi sitesinden K1C profilinin nasıl yapıldığına baktım ve Ender 3(K1C ile neredeyse her şeyi birebirmiş) profili üzerinden K1C profilimi oluşturdum. Sitede anlattığı şekilde G-Code'u da yaptım. Sıkıntım şu, yazıcının içerisinde olan 4 adet baskı örneği var, bu baskıları sorunsuz/pürüzsüz bir şekilde çok kısa sürelerde basabiliyorum. Ne zaman Cura'dan bir şey basmak istesem ya baskıyı tam basmıyor ya da yüzeyi çok bozuk/pürüzlü baskılar alıyorum. Cura'nın yanında Creality Print programıyla da baskı almayı denedim fakat sonuç aynı, yüzeyi bozuk/pürüzlü baskılar. Yaptığım ayarları kısa sürede deneyebilmek için mekanik klavye tuşu basmıştım, görselini buraya ekliyorum.
Basmaya çalıştığım mekanik klavye tuşu normalde pürüzsüz olması gerekirken görseldeki gibi garip bir şekilde basıldı(4 5 kere denedim en iyi sonuç verdiği hali bu). Baskısını denediğim başka bir üründe ise teknenin borda kısmındaki basım hatalarını görebilirsiniz. Bu baskıda kaptan köşkünün üst kısmını hiç basmadı ve yazıcı tıkandı(4. basımı yaparken tıkandı).
Yazıcının yanında gelen Hyper PLA ile basım yapıyorum.

Baskılarımı pürüzsüz hale getirebileceğim ayarlar, yapmam gerekenler neler? Nelere dikkat etmem gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz? Türkçe, İngilizce kaynaklar varsa, atabilirseniz oralardan da bakıp araştırabilirim. Hala araştırıyorum ama K1C yazıcı ile ilgili işe yarayan çok bi kaynak bulamadım açıkçası.

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    60,6 KB · Görüntüleme: 104
  • 22.jpg
    97,6 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleyen: Moderatör:
Creality Print'in içinde K1C profili var v4.3.8.6984'den beri, Ender 3'de olmayan birçok özellik olduğundan yaptığın profili kullanma derim.

Keycap görselinde alt kısım havada basılmaış gibi, uçlardaki brimler daha aşağıda duruyor, parçanın alt tabanına göre, tam tabana oturtmamış olabilir misin?

Geminin draft kısmındaki görsel bozukluk o bölgedeki açı, genel baskı hızı, baskı/tabla sıcaklığı ve soğutmayla ilgili.

Tıkanıklığı açman gerek, baskı sonrasında heatsink fanı durana kadar makineyi kapatma.

Slicerların dökümanlarına göz atabilirsin, makine özelinde olmasa da genel baskı hataları, teknik bilgi vs. verilir.

Creality Print ile de denedim ama sonuç yine aynıydı. Creality Print programında tabana oturuyor gibi görünüyordu fakat %100 emin değilim. Emin olup tekrardan deneyeceğim. Birde basıma nereden başladığımızın bir önemi var mı bu şekil bozukluklarında? Yani ben tablaya keycapsi tersten yani üst kısmı tablaya gelecek şekilde yerleştirdim. Bundan kaynaklı da olabilir mi?
Teknedeki bozukluğu gidermek için genel baskı hızını ve sıcaklıkları azaltmalı mıyım yoksa arttırmalı mıyım?
Tıkanıklığı giderdim. Aslında fan susana kadar bekliyorum ama yine de dikkat ederim söylediklerinize.
Slicer dökümanlarına ulaşmayı deneyeceğim, teşekkür ederim yorumunuz için.

Rica ederim.

Her zaman için baskı ön izlemeyi gözden geçirmek iyi olur.
Bastığın modelin geometrisini bilmediğim için net bir şey diyemem ama parmak çukuru olan bir keycap ise ve üst yüzeyi tablaya oturttuysan kötü çıkması normal, o durumda köşe noktaları temas eder, çukur bölge havada kalır, support kullansan dahi o kısım görsel olarak iyi çıkmaz. Parça oryantasyonu önemli.

Simplify3d ve PrusaSlicer dökümanları başlangıç için fazlasıyla bilgi içeriyor, döküman okuyup baskılara geçersen hem baskı hatalarının bir kısmını olmadan engellersin hem de sorun yaşayınca hatayı görsel olarak hatırlayıp çözümüne daha kolay ulaşırsın, benim naçizane tavsiyem bu şekilde.

Tekne için: Sorunlu bölgede sıcaklıkları uygun olan daha düşük bir seviyeye çekip, soğutmayı fulleyip daha düşük hızda basmayı deneyebilirsin.. Slicerlarda modelin düşeyde istediğin bölgelerine farklı ayar girilebiliyor. Mesela 2-6mm arası şu hızda, sıcaklıkta, detayda bas, 6-12 arası şöyle bas gibi gibi. Modifierlar vs. de var ama oralar için biraz erken şu an için.

Makinen kapalı olduğu için PLA baskıda kapakları açık kullanman (kabin içi sıcaklığını düşüreceğinden) baskı kalitesini olumlu etkiler.

Keycapsi ters çevirip deneyeceğim sonucunu yazarım buraya da.
Slicer programlarının manuallerini indirdim fırsat buldukça okuyacağım.
Ben yine de dediklerinizi araştırayım, modifierları kullanmasam da fikir sahibi olurum.
Tamamdır, bir sonraki deneyişimde açık bırakacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…