Creatine tartıda kilo düşünü engeller mi?

ErenEr07

Picopat
Daha fazla  
Birkaç önce 2 haftada 7 kilo vermistim geri bıraktım 2 haftadır spora gidiyorum diyet mükemmel gidiyor. İşlenmiş şeker sıfır makrolara dikkat edip 700-1200 arasında kalori açığı bırakıyorum spor salonunda fullbody girip 30DK-60dk arası kardiyo yapıyorum ama tartıda bir değişim yok ciddili gram oynuyor ama kilo olarak değişme yok ben bu süreçte günde 6gr creatine alıyorum bundan olabilir mi? Kilo verip vermediğimi nasıl anlarım?

İlk başta verdiğiniz kilolar ödem vs olabilir, her gün tartılıp bakmayın kalori açığı vermeye devam edin kısa bir süreç değil. Creatine etkilemez.

Creatin depolar dolduğunda 1-2 kilo kasların içinde su tutabilir ama bu 2 haftada değil aylar sonra yaşanır. 2 haftada 7 kilo vermenin sebebi muhtemelen ödem atmaktan kaynaklı vücut yağları daha zor yakar ve daha uzun süreç gerektirir. Sadece kiloyu tartıdan takip etmek pek doğru olmuyor çünkü kilon düşebilir yağ yaktım derken kas da kaybedebilirsin ya da kilon aynı kalırken yağ kaybedip aynı oranda kas kütlesi de ekleyebilirsin. En doğru yol vücut ölçülerini, kilonu, ayndaki görünüşünü haftalık takip edip değişime göre değerlendirmen.

700-1200'lük kalori açığı çok fazla. Maksimum 600'lük kalori açığı oluştur eğer inanılmaz şişman bir insan değilsen. 60 dakika kardiyo da çok fazla. Kardiyorları 20 dakika yap böylece ağırlık antrenmanına da enerjin kalır. Sıfır işlenmiş şekerle de diyeti sürdürmek çok zor çünkü uzun zamandır kötü beslenen bir insansan sıfır işlenmiş şekere vücudun alışık olmaz ve her yemek yiyişinde insülin inanılmaz sarsılır. Sıfıra indirmek yerine 1 ay boyunca kademe kademe azaltarak beslen. Belirli bir yerden sonra alışırsan sıfıra öyle inersin.

Hocam mevcut kilom direkt 100 boyum 190 çok aşırı kilom olduğunu sanmıyorim ve şeker vb. o tarz şeyler ben azaltalı çok oldu sıkıntı yaşamıyorum mutfakta da biraz iyi olduğumdan sağlıklı tarifler yapabiliyorum.

Gittiğim salonda her ay düzenli olarak kas kütlesi ölçümü, yağ oranı ölçümü vb. yapıyorlar ve grafik seklinde tutuyorlar her ay oradan takip etsem daha iyi olur.

İlk başta verdiğiniz kilolar ödem vs olabilir, her gün tartılıp bakmayın kalori açığı vermeye devam edin kısa bir süreç değil. Creatine etkilemez.

Muhtemelen ödem hocam ben aynı düzende devam edeceğim muhtemelen, teşekkürler.

Kişiden kişiye değişebiliyor ben günde sadece 1 kez işlenmiş şekerli bir şey yiyebiliyorum. Son 2-3 haftadır iyiyim ama ondan öncesinde insülin çok dalgalanıyordu benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…