Creative A320 mi, Logitech S220 mi?

Katılım
21 Aralık 2020
Mesajlar
10.095
Makaleler
19
Çözümler
178
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R

Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

(165 Hz monitör, Creative A320 ses sistemi, Rampage R74 klavye, Glorious Model O fare, 1000 Mbps internet)

=
Cinsiyet
Erkek
Elimde şu anda Creative A320 ses sistemi ve Logitech S220 ses sistemi bulunuyor. Günlük olarak ana bilgisayarımda Creative A320'yi kullanıyordum. Logitech S220'yi ise diğer bilgisayarımda kullanmayı düşünüyordum. Ama birkaç gün boyunca test etmek için ana bilgisayarımda Logitech S220'yi kullandım. Sanki ses netliği Creative A320'ye kıyasla biraz daha iyi gibiydi. Oyunlarda ve müziklerde daha ince detayları duyabiliyordum. Ama işin bir de teknik kısmı var, ben bu kısma fazla hakim değilim.

Ana bilgisayarımı müzik ve oyun ağırlıklı kullanıyorum. Diğer bilgisayarımı ise televizyona bağlı bir şekilde, video ve film ağırlıklı kullanacağım. Sizce hangi ses sistemini ana bilgisayarımda kullanmalıyım?

@Yiğitt35 @Esdeath.xyz
 
Ben A320'nin daha tok sesli çalıştığını ve müzik ile daha uyumlu olabileceğini, S220'nin ise biraz daha filmlerin kullandığı frekansları çıkarabildiğini hatırlıyorum. İkisini de deneyimledim, S220'yi de hala kullanıyorum evde.
 
@Yiğitt35 Ben de birkaç gündür tıpkı sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum. Hatta az önce iki ses sistemini de aynı müzikler ve aynı oyunlar ile sınadım.

Aslında ses netliği için S220'yi kullanacaktım ama hem Subwoofer boştayken rahatsız edici bir ses çıkarıyordu, hem de kablo dağınıklığı çok fazlaydı.

Şimdilik Creative A320'yi tekrar takacağım. Ama Logitech S220'nin boyutuna göre gerçekten çok iyi bir performans verdiğini söyleyebilirim.

S220 hakkında daha fazla fikriniz varsa paylaşabilirseniz sevinirim. Özellikle ses kontrol şeyi bana oldukça musallat oldu. Şimdilik çareyi onu Subwoofer'ın üzerine çift taraflı bant ile yapıştırmakta buldum
 
Ben o ses kontrolünü masanın üstünde duvarla arasından geçirip kullanıyordum, bilgisayar kasasının vs üzerine koyup orada kullanabilirsiniz. A320 biraz daha toplu dediğiniz gibi, kullanımı kolay ama sizin dediğiniz S220'nin boştaki sesi nasıl bir ses anlamadım. Hırıltı gibi bir sesse S220'nin bass ayarını biraz kısabilirsiniz veya ses kontrolünü biraz kısıkta kullanabilirsiniz. Hem bass ayarı var, hem ses kontrol yeri var hem de bilgisayardan ses açıp kapatma yeri var, böyle olunca haddinden fazla ses yüklemesi oluyor olabilir.
 
@Yiğitt35 Subwoofer'dan kulaklıklarda "dip ses" olarak tabir edilene benzer bir ses geliyor. Trafo sesi gibi "drrrrrrrrr" tarzı bir ses. Bu ses Subwoofer fişe takıldığı an başlıyor. Tüm ses ayarlarını sıfıra indirsem bile devam ediyor.

Bu sesten kurtulabilirsem ses netliği ve Subwoofer'ın daha az yer kaplaması açısından S220'yi kullanmayı istiyorum.
 

Prizle de alakalı olabilir, evin elektrik topraklamasıyla da alakalı olabilir hocam. Benim S220'de öyle bir sorun olmuyordu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…