Elektronik Creative Aurvana Live SE 399₺!

Bence HD681 alın onun için. Mix işlemleri için F/P bir kulaklık.

O kadar da değil bence. Bende de 2 tane var ama HD681 varken buna sıra kalmıyor pek.

Bu kulaklık olmaz mı hocam? Aldım artık ve dediğiniz kulaklığın bu kulaklığın 5 katı fiyatı var.

Bu kulaklık olmaz mı hocam? Aldım artık ve dediğiniz kulaklığın bu kulaklığın 5 katı fiyatı var.
Ama o kulaklık ile aralarında bayağı fark var. Bütçe çok sınırlıysa zaten başka seçeneğiniz yok ama bütçe çıkabiliyorsanız HD681'i şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca eğer harici amfi/ses kartı ile kullanmayacaksanız dediğim bu kulaklıktan tam performans alamazsınız.

Ses kartı nedir hocam.

Yok genel olarak tam performans alamazsınız dediniz ya.
Çoğu anakarttaki ve telefondaki ses kartı kulaklığın tam performansını verdiremiyor. Hem ses düşük oluyor hem de frekanslardaki tepkisi fark ediyor bayağı. Zaten çoğu kulaklığın içinden ufak da olsa ses kartı çıkıyor. Bundan dolayı ucuz yollu da olsa harici bir ses kartı şart. Bir kere alırsınız ömürlük her kulaklıkta kullanırsınız.

Kulaklık geldi. Ses uzmanı değilim ama kendi görüşlerimi kısaca belirtmek isterim.

BlackShark V2 SE kulaklığıma göre hafif ve küçük. AUX kablosu plastik ve ince. Malzeme kalitesi fiyatına göre.

Kulaklık pedi kulağımı kapatıyor, hafif olduğu için ağır baskı uygulamıyor. Kulaklık pedin iç kısmına tam kulağım girmiyor bir kısmı dışında kalıyor, BlackShark V2 SE'de pedin iç kısmına kulağım tam giriyordu. Kulaklığın kafa bandı bir zaman sonra kafanızı acıtabilir.

Sese gelecek olursak. Bilgisayarımın ses kartıyla ses seviyesi bayağı yüksek, ses seviyesini bu fiyata göre düşük beklerdim. Ses kalitesi ilk taktığımda BlackShark V2 SE'e göre kalitesiz geldi. Sonra kulaklığı kullandıkça kalitesiz ses açılıyor. Tiz sesleri yüksek geldi. Gitar, çalgı, vokal ve ince sesler yüksek. Bass hissediliyor fakat tiz sesleri önüne geçiyor. Son ses seviyesinde değil de %60 ses seviyesinde daha iyi oluyor. Son ses seviyesinde tiz sesleri rahatsız edebilir. Sanatçının sesi kalın ve tok. Kulaklığın EQ ayarı yapılmamış, herhangi bir lisanslı ses yazılımı kullanmadan kendi ayarları ile test ettim. Lisanslı ses yazılımı ile ve kendinize göre EQ ayarı bulursanız daha iyi olacaktır.

Malzeme kalitesi düşük fakat 1000-1500TL kulaklığa vermek istemiyorsanız, sizler için yalnızca ses önemliyse ve ses kartınız kulaklığı rahatlıkla besliyorsa kulaklığı beğeneceksiniz.

Son düzenleme:
Hocam her ne kadar aynı kulvarda olmayan bir oyuncu kulaklığıyla kıyaslasanız bile verdiğiniz fiyatın üzerinde bir performans almanıza sevindim. Oyuncu kulaklıkları biraz daha kendini idare edebilen kulaklıklar ama bu yeni aldığınız bir ses kartı ile oyuncu kulaklığınızın yapamadıklarını çok güzel yerine getiriyor. Dİlerseniz Microsoft Store'dan DTS veya Dolby yazılımlarını 50 60 lira civarına satın alıp o şekilde biraz daha müzik ve oyun deneyiminizi zenginleştirebilirsiniz.

Oyunda henüz denemedim. Direkt bilgisayara takıp müzikle sesi test ettim ve neler hissettiğimi paylaştım. Oyuncu kulaklıkların ana hedefi müzik olmadığını da biliyorum. Dolby daha önce satın almıştım, henüz Dolby ile denemedim yazımda da belirttim. Bu kulaklığı almamdaki sebep fiyatına göre ucuz olup sesinde övülmesi ve beğenirsem günlük kullanımda bu kulaklığı kullanırım diye düşünerek aldım. Oyuncu kulaklığımda kendi ses kartı Razer USB Sound Card ile birlikte gelmişti. Söylediğinize göre oyunlarda BlackShark V2 SE'den daha iyi ses veriyor. Malzeme kalitesi ve rahatlığı önemli değilse oyuncu kulaklıklarına 3000TL fiyat vereceklerine bu kulaklığı alıp ses kartıyla kullansınlar diyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…