Merhaba sayin arkadaslar, aylardir aklimda hangi ses kartini alsam diye dusundum ve yapmadigim seyi yaptim sabredemedim, Asus Xonar DG almayi dusunurken Creative Soundblaster 5.1 VX diye bir ses karti aldim. Eve gelip PC'ye taktim, CD'sini kurdum ve hayal kirikligina ugradim kulaklikta ses onboardinkinden bile kotu geliyordu. Sonra arastirdim ettim
megerse sorun driverden kaynaklaniyormus, neyse ki orijinal yazilima taş cikartacak iyi bir insan kendi driver yazilimini yazmis simdi onu asagiya yazacagim bundan once butun eski Creative yazilimlari sildim ve aygit yoneticisinden SB5.1 kaldir ve suruculerini sil dedim.
http://danielkawakami.blogspot.com.tr/?m=1
Buradan kartimla uyumlu P17x 3.1 surumunu indirip kurdum. Ve yeniden baslattigi zaman BIOS'a girip onboardin ses kartini kapattim ayrica Realtek'i silmedim zaten onboarddan kapaninca hicbir yerde gozukmedi.
Bilgisayar tekrar acildi ve kontrol panelinden kulakligi secip ekolayzir ayarini yapip test ettim seste %40-50 bir artis ve kalitesinde de ayni oranda arttigini fark edince verdigim paranin bosa gitmedigine sevindim.
Ama is daha bitmemisti bas ve tizler beni tatmin etmisti. Ses onboarddan cok kaliteli gelmesine ragmen son ses onboarddan dusuk kaliyordu.(ceptelefonun orta duzey sesi kadar) .
Aradim taradim baska driver var mi onlari da aradim hatta SRS Sandbox'u yukledim %20 daha fazla bir artis oldu fakat kalitede azalma olmustu anladim ki driverin disinda bir yazilim dememeliyim.
Son olarak eski PC hoparlorlarinden birini tesadufen buldum ve onlarin on kisminda kulaklik girisi vardir hemde amfi gibi ekstra kullanilabiliyoruz.
Onu takinca sese inanamadim ses artmasina ragmen bozulmuyor hatta actikca daha cok acma istegi uyandiriyordu tabii ki aşirisi zararli bu sekilde hallettim. Tesekkurler okuduunuz icin mutlu sonla bir ses kartina sahibim su anda.